- Gutter kontaktet av «lommemann» på søndag

Tre 10-åringer flyktet fra mystisk person på Jessheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ullensaker lensmannskontor er nå på utkikk etter en mann som kan ha forsøkt å antaste tre gutter i tiårsalderen. Det var i 20.10-tida på Nordbymoen at 10-åringene ble kontaktet av mannen, skriver Romerikes Blad.

Han skal ha bedt dem om å ta opp penger fra lomma hans, en framgangsmåte den beryktede «Lommemannen» har brukt for å gjennomføre sine overgrep.

Guttene ble vettskremt, og la på sprang hjemover på en gangvei langs riksvei 174. Mannen skal ha fulgt etter, men forsvant etter en stund.

– Guttene ante klokelig nok ugler i mosen. Vi ble kontaktet av foresatte allerede samme kveld og vi fester lit til barnas forklaringer, sier politiførstebetjent Gunnar Høiby ved Ullensaker lensmannskonttor til Rb.no.

Han konstaterer at modusen framstår som veldig lik Lommemannens, men understreker at ingen vet om det er samme mann.

De unge guttene beskriver den mistenkelige mannen i Ullensaker som 30-40 år gammel, med nordisk utseende. Han var rundt 1,80 meter høy og hadde på seg en brun pelsjakke, svart bukse og militærstøvler, skriver Romerikes blad. 

Politiet etterlyser tips om vedkommende eller andre interessante personer og kjøretøy.

VIL HAN SLÅ TIL IGJEN? Kripos og et stort antall politifolk jobber på spreng med å nærme seg identiteten til Lommemannen. Foto: SCANPIX
VIL HAN SLÅ TIL IGJEN? Kripos og et stort antall politifolk jobber på spreng med å nærme seg identiteten til Lommemannen. Foto: SCANPIX Vis mer