34-ÅRING DREPT I ÖSTHAMMAR: To tenåringsgutter er tiltalt for drapet på en 34 år gammel mann i den lille svenske byen Östhammar øst i Sverige. Foto:  Wikimedia Commons
34-ÅRING DREPT I ÖSTHAMMAR: To tenåringsgutter er tiltalt for drapet på en 34 år gammel mann i den lille svenske byen Östhammar øst i Sverige. Foto: Wikimedia CommonsVis mer

Gutter på 16 og 17 år tiltalt for drap på 34-åring

Skal ha skutt og drept 34 år gammel mann i Östhammar øst i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To tenåringsgutter er tiltalt for drapet på en 34 år gammel mann i den lille svenske byen Östhammar øst i Sverige.

Guttene er på henholdsvis 16 og 17 år — mens 16-åringen tiltaltes for selve drapet lyder tiltalen på den ett år eldre kameraten på medvirkning til drap, ifølge Upsala Nye Tidning.

Politiet mener han skal ha påvirket den 16 år gamle gutten til å utføre drapet.

- Passer ikke bildet 16-åringens advokat sier gutten nekter straffskyld.

- Han passer på mange måter ikke til bildet man kanskje har av en person som er tiltalt for et lovbrudd som dette. Han har det naturligvis ikke så bra. Han er 16 år, bor hjemme hos sine foreldre og har ikke hatt noen kontakt med politiet tidligere, sier hans forsvarer sier Roger Häggquist til Expressen.

34-åringen ble skutt den 19. januar. Pensjonisten Helena Hus forteller til avisa at hun hadde lagt seg da det banket på døra hennes sent på kvelden.  Hun åpnet kjøkkenvinduet og så mannen ligge alvorlig skadd utenfor huset.

- Han lå på bakken utenfor huset mitt og det var blod over alt. Jeg ringte til ambulanse med en gang, forteller hun. 

Flere tiltaler 34-åringen døde senere av skuddskadene.  Drapsofferet hadde flere dommer mot seg, blant annet for narkobrudd.  

Foreløpig er det ikke kommet fram hva slags forhold de siktede tenåringene hadde til drapsofferet.      

17 tiltales også for et væpnet ran mot en dataspill butikk et par dager før drapet, samt et annet ran i fjor høst.