Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutter selger sex over nettet

Gutter fra tenåra og opp til 20-åra selger kroppen sin i Bergen. Salget skjer via mobiltelefon og internett, og mørketallene er store. Ingen etater i Bergen har registrert at det foregår gutteprostitusjon i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Kirkens bymisjon i Bergen som nå slår alarm.

- Vi vet at det finnes gutteprostitusjon i Bergen. Salget foregår ikke åpenlyst, de opererer via internett og mobiltelefoner, sier daglig leder Leif Jarle Theis i Kirkens bymisjon til Bergensavisen.

Han sier at det er gutter helt ned i tenåra som prostituerer seg for å finansiere dopbruk eller at de har et høyt pengeforbruk. Ifølge TV Hordaland fins det rundt 50 gutteprostituerte i Bergen, bymisjonslederen er mer moderat.

- Det er store mørketall, men antall prostituerte er nærmere 10-20 enn 100, mener Theis.

Skjult problem

Ingen offentlige etater i Bergen har registrert gutteprostitusjon som et problem. Nå skal Kirkens bymisjon forsøke å kartlegge miljøet, og på sikt tilby prostituerte veiledning og rådgiving.

Mange av de prostituerte guttene har trolig selv vært utsatt for overgrep.

- Hele poenget er hvordan vi kan være tiltilgjengelige for de guttene som er i en situasjon i livet der det går skeivt. Hvordan vi kan gi dem relevant rådgivning uten å moralisere, sier Theis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media