Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutter som ikke får sex henger ut jenter

Dette er nettsiden du ikke vil bli sett på. Navngitte jenter henges ut som «luremus» og karakterisert på det groveste av forsmådde mannfolk. - Dette er virkelig ille, sier Hege Ausland som fant seg selv på luremus-siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eies av Tønsberg-firma

Ifølge bidragsyterne på nettsiden, er «luremus» betegnelsen på ei jente som flørter, lokker og lurer - for så å trekke seg når gutten tror han skal få sex.

Nettsiden ble opprettet for noen uker siden. Interessen har vært eksplosjonsartet. I går, mens Dagbladet jobbet med saken, steg antallet registrerte luremus fra 271 til 281. I kjedebrev som har spredt seg på e-post, oppfordres folk til å sjekke ut hvem luremusene er.

Kjendiser omtalt

De aller fleste som står omtalt, er jenter i 20-årsalderen fra Østlandet. Noen gutter og kjendiser er også omtalt.

Nettsiden har en todelt funksjon:

Du kan hente ut detaljer om de 281 påståtte luremusene ved å sjekke innholdsfortegnelsen.

Og: Du kan registrere din egen luremus. Uten å røpe din identitet kan du rakke ned på hvem det måtte være.

Lurt av kolleger

- Dette er virkelig ille, sier Hege Ausland etter å ha fått opplest en del av de grove karakteristikkene om andre jenter.

- Selv takler jeg dette greit. Men mange jenter har grunn til å reagere. Spesielt alle dem som bare er 18- 20 år gamle, mener 25-åringen fra Oslo.

Hege Ausland skiller seg ut fra de andre påståtte luremusene ved at hun visste om registreringen da Dagbladet kontaktet henne - og vet hvem som har beskrevet henne.

En sjekkerunde til noen av de øvrige jentene, viste at ingen er klar over at de er sjikanert på nettet.

- Selv ble jeg ringt opp av to kolleger på jobben, og bedt om å sjekke nettsiden. Jeg reagerte med å bli vekselvis forbannet og lattermild, forteller Hege.

Det viste seg å være de samme to kollegene som hadde registrert henne - som en fleip:

- Nå i ettertid ser jeg på det som den spøken det var, sier Hege Ausland.

Tønsberg-venninner

Andre har mindre grunn til å le. Om ei jente på 20 år fra Tønsberg heter det:

«Nok en grusom historie om store løfter og kåt snakk, som endte med å holde rundt. Slike jenter skulle blitt henrettet på åpen gate.»

- Dette er så ekkelt at jeg nesten ikke klarer å si noe, utbrøt jenta da Dagbladet røpet innholdet for henne i går. Hun la til:

- Hvem er det som skriver sånne ting?

Venninnen hennes er også omtalt. Om henne står det:

«To av kara hadde henne med seg hjem på rommet! Ja, begge to på en gang. (...) Etter så vidt å ha kommet i gang, ringer dama til venninnen sin og skriker: - Jeg blir voldtatt.»

Om en annen Oslo-jente, 18 år gammel, står det:

«Vestkant-bimbo som elsker å bli sett. Watch out; her blir det ikke full pakke. She's a player.»

Nymfoman

Meldingene er nedverdigende og overtrampene grove. Jenter som åpenbart ikke lar guttene slippe til, får passene påskrevet av små gutter med store behov for å «advare» andre.

Her er en karakteristikk:

«XX kan virke som en nymfoman ved første øyekast. Sannheten er at hun kun er opptatt av å få oppmerksomhet. Hun ligner litt på Monica Lewinsky...»

OMTALT SOM LUREMUS: Hege Ausland blir omtalt som luremus. - Jeg tåler det. Men det er skittent gjort mot yngre jenter, sier Hege.