Gutter tilstår voldtekt

Seks gutter fra 12 til 15 år har nå innrømmet at de var med på å voldta en 15 år gammel jente i Museumsparken i Drammen i mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte andre jenter skal også ha vært offer for guttegjengen, men ingen av disse skal være voldtatt.

-Alle overgrepene har foregått i mai og juni i år, sier førstebetjent Lars F. Sæther ved Drammen politidistrikt.

Guttene innrømmer å ha vært med på voldtekten av 15-åringen, men det er uklart hva de forskjellige har gjort. De andre jentene som har meldt seg, skal ha blitt befølt og plaget av gjengen.

-Disse jentene vil bli avhørt i løpet av uka, sier Sæther.

Trafikkert

Voldtekten av den 15 år gamle jenta skjedde i Museumsparken i Drammen i mai. Parken er vanligvis et sted med mye trafikk, men politiet har ikke fått henvendelser fra andre som har sett overgrepet.

Sæther kjenner ikke til liknende saker tidligere i Drammen.

-Dette har vært en forferdelig opplevelse for jenta. Og det er klart at gutter på 12-15 år som gjør noe slikt trenger hjelp, sier han.

Løpende orientert

Barnevernet er blitt holdt løpende orientert om saken fra politiet. Guttegjengen er alle under den kriminelle lavalder. Politiet kan derfor ikke tiltale guttene for overgrepet.

Sæther regner med at politiet vil ferdigbehandle saken i løpet av en uke. Deretter overlater politiet den fullt og helt til Barnevernet, som heller aldri har vært borti liknende tilfeller av overgrep.

Viktig møte

Allerede i morgen vil Drammen kommune ha et tverretatlig møte. De vil da se på hva kommunen har å stille opp med for å ta seg av de unge overgrepsmennene.

(NTB)