Gutter tiltalt for voldtekt

TRONDHEIM (Dagbladet): Kameratgjengen hadde fredagsfest med alkohol. Den 16 år gamle gutten måtte på do, og ekskjæresten (15) ville være med. På badet ble de enige om å ha samleie, mens fire kamerater kom til og var vitner til seansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at samtlige hadde kommet tilbake til stua og slappet av ei stund, ville 16-åringen ha med seg den 15 år gamle jenta inn på soverommet.

Jenta forklarte at hun ikke orket. Litt seinere gikk hun imidlertid inn på soverommet. 15-åringen la seg på en madrass på gulvet og leste et Donald-blad.

Dette var opptakten til en oppsiktsvekkende straffesak som begynner i Frostating lagmannsrett i Trondheim tinghus i dag. På tiltalebenken med verger møter tre gutter, 15, 16 og 17 år gamle, alle tiltalt for voldtekt, eller medvirking til voldtekt, av den 15 år gamle jenta i fjor vår.

Reiv buksa av

Etter at jenta hadde gått inn på soverommet, fulgte den 16 år gamle ekskjæresten etter. Han la seg ned ved siden av henne - og tre andre gutter kom inn på rommet.

Tre av de fire, ekskjæresten inkludert, begynte å ta på jenta i skrittet utenpå klærne og på brystene under T-skjorta. På dette tidspunkt gikk den fjerde gutten ut av soverommet, før lyset ble slokket.

15-åringen hevder at hun ble voldtatt - først av 16-åringen, deretter av en 15-åring, etter at buksa ble revet av henne, slik at den revnet langs glidelåsen i skrittet.

Mens det påståtte sexovergrepet skjedde, skal 17-åringen ha holdt beina til 15-åringen fra hverandre. Han skulle angivelig vært tredjemann til å ha samleie med henne, men han avsto, da jenta ba pent for seg.

15-åringen har forklart til politiet at hun protesterte mot overgrepet.

- Jeg ba dem holde opp, og forsøkte samtidig å gjøre fysisk motstand, men jeg ble holdt både i armer og bein, forteller hun.

- Frivillig

Guttene nekter ikke for at de hadde samleie med 15-åringen på soverommet, men de hevder at det var frivillig fra hennes side, slik det var med ekskjæresten på badet tidligere samme kveld.

- Hun flirte etter at hun hadde sagt nei, forklarer de.

Statsadvokat Helge J. Kaasbøll har tatt forbehold om at guttene, hvis de blir funnet skyldige, også dømmes til å betale jenta oppreisning.

Dette er ugangspunktet, når juryen i Frostating lagmannsrett trer sammen. Det sentrale spørsmålet blir om 15-åringen har troverdighet, etter at hun først frivillig hadde samleie med én gutt, før hun angivelig ble voldtatt av den sammen gutten pluss hans kamerat litt seinere på kvelden.