Guvernør-aktuelle Caitlyn Jenner tatt i valgløgn

Avviser påstand.

GUVERNØR-AKTUELL: Jenner er for tiden aktuell som guvernør-kandidat i California - hvis republikanerne lykkes i å tvinge fram en avstemning. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB
GUVERNØR-AKTUELL: Jenner er for tiden aktuell som guvernør-kandidat i California - hvis republikanerne lykkes i å tvinge fram en avstemning. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka sa Caitlyn Jenner at hun ikke stemte i presidentvalget i USA i fjor.

- Jeg stemte ikke engang. Her i California er det litt sånn: Hvorfor stemme på en republikansk president? Det funker bare ikke, sa hun til CNN tirsdag.

- Verken den ene eller andre siden traff meg med sine løfter, så når valgdagen kom, klarte jeg ikke å engasjere meg. Jeg endte bare opp med å spille golf og si til meg selv: «Det der dropper jeg», sa hun.

Men det stemmer ikke. Politico skriver at registeret over Los Angeles viser at Jenner leverte en stemmeseddel i valget.

KLAR TALE: Caitlyn Jenner kommenterte nylig det kontroversielle lovforslaget i USA som forbyr transbarn i å delta i idrett med kjønnet de identifiserer seg med, noe som fikk flere til å se rødt. Video: NTB, TMZ, Dagbladet TV. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes, File Vis mer

Jenner er blant et knippe republikanere som har sagt at de står klare til å ta over som guvernør i delstaten California. Over 1,6 millioner har skrevet under på et republikansk-ledet opprop om å vippe delstatens guvernør Gavin Newsom av tronen.

«California har vært mitt hjem i nesten 50 år. Jeg kom hit fordi jeg kjente at alle, uavhengig av bakgrunn eller posisjon i livet, kunne gjøre drømmene deres til virkelighet», står det på nettsida Caitlyn for California.

Ifølge Politico var hun en tydelig Donald Trump-velger da han kom til makta i 2016, men det endret seg i 2018, da den tidligere presidenten innskrenket rettigheter for transpersoner.

Hun er selv verdens mest kjente transkvinne etter at hun kom ut i 2015, og har i ettertid blitt en frontfigur for LGBTQ+-samfunnet.

Kampanjen hennes lener seg likevel nå på tidligere Trump-ansatte, skriver Politico.

- Hun stemte for noen lokale saker, sier en talsperson for Jenner-leiren etter å ha blitt konfrontert med stemmeseddelen. Personen står imidlertid fast ved at Jenner ikke støttet noen president i 2020-valget.

Jenner har tidligere vært gift med Kris Jenner (62), og var sentral i «Keeping up with the Kardashian»-realityserien. Sammen har de barna Kendall (22) og Kylie (20). De tre andre døtrene, Kim (40), Kourtney (42) og Khloé (36) har Kris fra ekteskapet med den avdøde advokaten Robert Kardashian.

Caitlyn Jenner ble verdensstjerne som friidrettsutøver på 70-tallet, da hun vant gullmedalje i sommer-OL i 1976.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer