Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Guvernør arrestert for nakenbilde-trussel

Risikerer fire år i fengsel.

MUGSHOT: Guvernøren i Missouri, Eric Greitens, ble arrestert torsdag. Han ble løslatt kort tid seinere. Foto: St. Louis Metropolitan Police Dept./Handout via REUTERS
MUGSHOT: Guvernøren i Missouri, Eric Greitens, ble arrestert torsdag. Han ble løslatt kort tid seinere. Foto: St. Louis Metropolitan Police Dept./Handout via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Guvernøren i den amerikanske delstaten Missouri, Eric Greitens, ble torsdag arrestert og siktet for forstyrrelse av privatlivet. Ifølge påtalemyndigheten er forbrytelsen så alvorlig at den har en strafferamme på fire års fengsel, melder St. Louis Post-Dispatch.

Greitens (43) ble løslatt etter kort tid, men må etter planen møte i retten 16. mars.

Ifølge påtalemyndigheten knyttes siktelsen til påstander om en utenomekteskapelig affære. Under affæren skal Greitens, ifølge siktelsen, ha tatt et elskerinnen mens hun var avkledd og bundet fast. Deretter skal han ha truet henne med å offentliggjøre bildet dersom hun avslørte affæren.

- Fortjener grundig etterforskning

Greiten har innrømmet affæren, men benekter at han truet med å offentliggjøre bildet.

- Som jeg har sagt tidligere, er det grunnleggende at innbyggerne i St. Louis og delstaten har tillit til våre ledere. De må vite at påtalemyndigheten vil holde folkevalgte ansvarlige på samme måte som alle andre innbyggere. Begge partier og folket i St. Louis fortjener en grundig etterforskning av disse sakene, sier statsadvokat Kimberly M. Gardner i en skriftlig uttalelse.

10. januar i år omtalte flere medier at Greitens, som ble valgt som republikansk guvernør i 2016, hadde en utenomekteskapelig affære ved begynnelsen av valgkampen i 2015.

FAMILIEMANN: Eric Greitens stilte opp i valgkampen 2016 sammen kona Sheena og de to sønnene. Foto: J.B. Forbes/St. Louis Post-Dispatch via AP
FAMILIEMANN: Eric Greitens stilte opp i valgkampen 2016 sammen kona Sheena og de to sønnene. Foto: J.B. Forbes/St. Louis Post-Dispatch via AP Vis mer

Påstanden kom fra ektemannen til Greitens angivelige elskerinne. Ifølge et opptak ektemannen gjorde, skal hun ha fortalt at de hadde samtykkende seksuell omgang hjemme hos Greitens hvor hun var bundet fast og delvis avkledd. Greitens skal så ha tatt et bilde av henne mot hennes vilje og truet henne med det.

Familiemann

Greiens er gift og har to barn. Under valgkampen la han vekt på å framstille seg som en familiemann.

- Dette var et dypt personlig feiltrinn. Eric tok ansvar, og vi har håndtert dette sammen ærlig og privat, sa Greitens og kona Sheena i en felles uttalelse da affæren ble offentlig kjent, ifølge New York Times.

Greitens blir sett på som en ung politisk leder med store ambisjoner. Han har blant annet vært i Iowa, Michigan og Virginia. Det har skapt spekulasjoner om at han etter hvert vil ønske å stille som presidentkandidat.

Etter at affæren ble offentlig kjent, har han imidlertid holdt en lav profil hjemme i Missouri mens andre folkevalgte - både Demokrater og Republikanere - har bedt ham om å gå av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!