SLÅR TILBAKE:  Chris Christie lister opp en rekke ting han mener trekker David Wildsteins troverdighet i tvil. Christie har hele veien nektet for å ha hatt kjennskap til sabotasjeaksjonen på George Washington-broa. Her holder Christie en tale på et Super Bowl-arrangement lørdag. Foto: Christopher Gregory/Getty Images/AFP
SLÅR TILBAKE: Chris Christie lister opp en rekke ting han mener trekker David Wildsteins troverdighet i tvil. Christie har hele veien nektet for å ha hatt kjennskap til sabotasjeaksjonen på George Washington-broa. Her holder Christie en tale på et Super Bowl-arrangement lørdag. Foto: Christopher Gregory/Getty Images/AFPVis mer

Guvernør Chris Christie slår tilbake mot anklagene

Går til angrep på barndomsvenn og New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en e-post som først ble publisert og gjengitt av Politico, slår guvernør Chris Christie tilbake på anklager om at han skal ha kjent til sabotasjeaksjonen på George Washington-broa mellom New York og New Jersey i september i fjor.

To av tre påkjøringsramper ble plutselig stengt og holdt stengt i fire dager, noe som forårsaket et vanvittig trafikkaos. Det medførte blant annet at nødetatene ikke kom fram når de skulle, og mange ble hardt rammet.

Tidligere denne måneden viste en rekke e-post-korrespondanser at det var Chris Christies nærmeste medarbeidere som sto bak stengingen, angivelig for å ramme borgermesteren i New Jersey, Mark Sokolich.

«Fins bevis» Christie har hele veien nektet å ha kjent til sabotasjeaksjonen. Fredag ble et brev fra en tidligere ansatt ved havnevesenet og barndomsvenn av Christie, David Wildstein, offentliggjort gjennom hans advokat.

Brevet ble gjengitt i New York Times, hvor det står at det «fins bevis» for at guvernøren kjente til aksjonen. Det står imidlertid ingenting om hva disse bevisene skulle være.

I e-posten Christie har forfattet, lister han opp «fem ting dere bør vite om bomben som ikke kommer som noen bombe».

Han trekker både Wildsteins og New York Times troverdighet i tvil.

BLE STENGT:  George Washington Bridge er en av de travleste broene i verden, og står nå i sentrum for en politisk skandale etter at flere filer ble stengt i høst for å ramme borgermesteren i Fort Lee. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
BLE STENGT: George Washington Bridge er en av de travleste broene i verden, og står nå i sentrum for en politisk skandale etter at flere filer ble stengt i høst for å ramme borgermesteren i Fort Lee. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer

- Når alt kommer til alt, vil David Wildstein si og gjøre hva som helst for å redde David Wildstein, står det å lese i e-posten.

Vennskapet Wildstein og Christie gikk på skole sammen. Det var også Christie som utnevnte Wildstein til jobben i havnevesenet, som har ansvaret for George Washington-broa. E-post-utvekslinger har vist at Wildstein var en av medarbeiderne som sto bak sabotasjeaksjonen.

- David Wildstein har bedt om immunitet helt fra starten av, og har vist forakt for retten ved å ikke ville forklare seg, har mislykkes i å bringe på bane de såkalte «bevisene» han hevder å ha og forventer at havnevesenet skal betale for rettsutgiftene, skriver Christie.

Guvernøren har også uttalt at vennskapet med Wildstein, slik det har blitt beskrevet, er blåst ut av proporsjoner, og sier at han nesten ikke har hatt kontakt med ham de siste månedene.

Wall Street Journal har imidlertid publisert et bilde av dem to sammen på en markering for terrorangrepene 11. september, som var noen dager etter at brostengingen var over.

BARNDOMSVENN:David Wildstein jobbet ved havnevesenet da påkjøringsrampene ble stengt. Han hevdet fredag at det eksisterer bevis for at Chris Christie har kjent til aksjonen. Foto: REUTERS/Mike Sega
BARNDOMSVENN:David Wildstein jobbet ved havnevesenet da påkjøringsrampene ble stengt. Han hevdet fredag at det eksisterer bevis for at Chris Christie har kjent til aksjonen. Foto: REUTERS/Mike Sega Vis mer