FERDIG: Den politiske karrieren til Eric Greitens, som tidligere er blitt nevnt som en mulig presidentkandidat, ser ut til å være over. Her er han avbildet sammen med president Donald Trump i Springfield i Missouri i august i fjor. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Scanpix
FERDIG: Den politiske karrieren til Eric Greitens, som tidligere er blitt nevnt som en mulig presidentkandidat, ser ut til å være over. Her er han avbildet sammen med president Donald Trump i Springfield i Missouri i august i fjor. Foto: Alex Brandon / AP / NTB ScanpixVis mer

Trekker seg etter sexskandale

Guvernør trekker seg etter påstått nakenbilde-trussel: «Alle får vite at du er en liten hore»

Guvernør Eric Greitens i Missouri, tidligere nevnt som en mulig republikansk presidentkandidat, har trukket seg i kjølvannet av en sexskandale.

Guvernøren i den amerikanske delstaten Missouri, Eric Greitens, ble i februar i år arrestert og siktet for forstyrrelse av privatlivet. Siktelsen knyttet seg til påstander om trusler mot Greitens tidligere elskerinne, i et forsøk på å få henne til å holde tett om guvernørens utroskap.

Skandalen ble brettet ut da ektemannen til Greitens «elskerinne» delte et lydopptak, der hun fortalte at de hadde seksuell omgang hjemme hos guvernøren.

Under affæren skal Greitens, ifølge siktelsen, ha tatt bilder av elskerinnen mens hun var avkledd og bundet fast. Deretter skal han ha truet henne med å offentliggjøre bildet dersom hun avslørte affæren.

Da elskerinnen vitnet for delstatskongressens etterforskningskomité, fortalte hun at Greitens hadde invitert henne til sitt hjem for å vise hvordan man trener.

«Du er en liten hore»

Kvinnen har selv fortalt at hun tenkte at «dette kommer til å være en form for sexy trening». Men så fort de kom ned i kjelleren i Greitens hus, skal han ifølge kvinnen ha teipet fast hendene hennes, dekket til kvinnens øyne og begynt å avkle og kysse henne.

Hun har forklart at hun så blinket fra en blits, og hørte lyden av et mobilkamera, før Greitens skal ha kommet med sin trussel:

«Du skal ikke engang nevne navnet mitt til noen. For hvis du gjør det, så kommer jeg til å dele dem alle steder jeg kan. De kommer til å være over alt, så alle får vite at du er en liten hore», skal han ha sagt ifølge kvinnen, melder CNBC.

I tillegg har det oppstått mistanker om at Greitens har brutt reglene for valgkampfinansiering i den amerikanske delstaten.

KONTROVERSIELL: President Donald Trump fikk folkemassen til å juble da han snakket om Jay-Z. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Voldsom belastning

Den folkevalgte forsamlingen i Missouri var i gang med å vurdere om Greitens burde avsettes da han tirsdag kunngjorde sin avgang.

- Denne prøvelsen har vært konstruert for å påføre familien min en voldsom belastning, sa han.

Greitens insisterte på at han ikke har brutt noen lover. Tidligere har han hevdet å være utsatt for en heksejakt - et uttrykk som ofte brukes av president Donald Trump.

Greitens har gjentatte ganger kalt anklagene for «falske» og «underlige».

- For over tre år siden gjorde jeg en personlig tabbe. Men folk gjør den tabben om til et politisk skuespill og forteller nye løgner om den, sa Greitens i april i år.

Den 44 år gamle guvernøren har innrømmet utroskap for noen år tilbake, men nekter for å ha forsøkt å presse elskerinnen til å ikke si noe om forholdet.

Tidligere har det gått rykter om at Greitens vurderte å stille som presidentkandidat. Han har bakgrunn som amerikansk spesialsoldat i elitestyrken Navy SEAL, og en doktorgrad i filosofi fra universitetet i Oxford.

FAMILIEMANN: Eric Greitens stilte opp i valgkampen 2016 sammen kona Sheena og de to sønnene. Foto: J.B. Forbes/St. Louis Post-Dispatch via AP
FAMILIEMANN: Eric Greitens stilte opp i valgkampen 2016 sammen kona Sheena og de to sønnene. Foto: J.B. Forbes/St. Louis Post-Dispatch via AP Vis mer