Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Guvernøren frykter at UD skal hjelpe Moland og French å rømme

Skal i møte med UD i dag.

FRYKTER UD SKAL HJELPE TIL MED FLUKT:  Viseguvernør Joseph Bangakya skal møte en representant for norske UD i dag, Foto: Espen Røst
FRYKTER UD SKAL HJELPE TIL MED FLUKT: Viseguvernør Joseph Bangakya skal møte en representant for norske UD i dag, Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KISANGANI (Dagbladet): UD møter i dag viseguvernør Joseph Bangakya for å snakke om de siste dagers dramatiske utvikling i kulissene rundt rettssaken mot Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27).

Lokale myndigheter frykter at UDs representanter og forsvarer André Kibambe skal hjelpe nordmennene å rømme fra fengsel.

Dagbladet møtte Bangakya på flyplassen i Kisangani i morges. Frykten om en UD-assistert rømning har nådd helt opp på guvernørnivå.
Fortsatt fengsling

— Vi har hørt dette, men har ikke kunnet bekrefte det. Det viktige nå er at de tiltalte holdes i sikkerhet. Det er militærtribunalets ansvar, ingen andres, sier Bangakya til Dagbladet.

— Vi ønsker at ting skal gå ordentlig for seg, og da er det for de tiltaltes egen sikkerhet best at de holdes fengslet.

UD ble i går morges nektet inngang i fengselet, de to ble uten forvarsel overført til det mindre militærfengselet i byen. UDs kjentmann ble stoppet og avhørt av agenter fra e-tjenesten.

— De norske diplomatene inviterte meg hjem til seg i går, men jeg vil ta dette i ordnede former på kontoret i dag, hevder Bangakya.
Opp til Norge
— Hva som skal komme ut av dette møtet er opp til nordmennene. Ballen er hos dem, sier viseguvernøren.

Dagbladet meldte mandag at Kongo krever erstatning fra de to tiltalte UDs Christian Larssen bekreftet dagen etter at et krav om erstatning er rettet til Norge som stat.

Viseguvernør Bangakya sier til Dagbladet at han har en kontinuerlig dialog med utenriksdepartementet om saken.

— Utenriksdepartementet er orientert. De er svært interessert i denne saken, sier Bangakya.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling