MISTENKT: Politiet jakter nå den bevnæpnende mannen som vises på bildene fra åstedet. Foto: Skjermdump
MISTENKT: Politiet jakter nå den bevnæpnende mannen som vises på bildene fra åstedet. Foto: SkjermdumpVis mer

Guvernøren i Virginia: - Gjerningsmannen er misfornøyd ansatt i TV-kanalen

Alison Parker (24) og Adam Ward (27) skutt og drept på direktesendt TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to journalistene Alison Parker (24) og Adam Ward (27) ble skutt og drept på direktesendt TV ved Bridgewater Plaza i delstaten Virginia i dag.

Virginia-guvernør Terry McAuliffe stilte til en spørsmålsrunde med radiostasjonen og nyhetsnettstedet Washington Top News et par timer etter hendelsen.

- Misfornøyd ansatt - Vi tror det var en misfornøyd ansatt som skjøt mot TV-teamet, ikke en terrorhandling. Dette er en kriminell handling, sier guvernøren.

Stasjonen har viderebrakt guvernørens svar på Twitter, og presiserer at guvernøren tror skytteren var ansatt i TV-kanalen WDBJ7.

Videre forteller guvernøren at politiet nå jakter den mistenkte på en motorvei og at en arrestasjon er nært forestående.

Ifølge CNN skal politiet kjenne identiteten på gjerningsmannen.

Intervjuobjekt skutt i ryggen Kvinnen som ble intervjuet, ble skutt i ryggen. Hun blir operert nå, melder CNN i 16-tida norsk tid. 

- Vi vet ikke motivet eller hvem som har gjort dette, sier direktøren for TV-kanalen de to drepte jobbet for, Jeff Marks, til kanalen.  

- Jeg får ikke beskrevet hvor høyt de to var elsket. De var begge forelsket i andre mennesker i redaksjonen og vi er alle i dyp sorg, sier han.
Alison Parker intervjuet en kvinne om turisme da minst åtte skudd begynte å hagle i 06.45-tida, lokal tid. Kameraet gikk i bakken, og sendingen ble satt over til studio.

- Jeg er ikke sikker på hva som skjedde. Vi oppdaterer dere selvsagt så fort vi vet, sier nyhetsankeren i studio.

SKUTT OG DREPT: TV-journalistene Adam Ward (27) og Alison Parker (24). AFP PHOTO/WDBJ7/
SKUTT OG DREPT: TV-journalistene Adam Ward (27) og Alison Parker (24). AFP PHOTO/WDBJ7/ Vis mer