KRAFTIG ANGREP: Salangis boligkompleks kom under et kraftig angrep da seks selvmordsterrorister forsøkte å ta livet av guvernøren. Foto: Massoud Hossaini/AFP/Scanpix
KRAFTIG ANGREP: Salangis boligkompleks kom under et kraftig angrep da seks selvmordsterrorister forsøkte å ta livet av guvernøren. Foto: Massoud Hossaini/AFP/ScanpixVis mer

Guvernøren tok våpenet til livvakten og skjøt mot terroristen selv

Abdul Basir Salangi overlevde sitt andre selvmordsangrep denne måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gårsdagens angrep på guvernør Abdul Basir Salangi i Parwan-provinsen nord for Kabul i Afghanistan kostet 18 mennesker livet, mens 35 mennesker ble skadd.

Seks terrorister angrep boligkomplekset til guvernør Salangi, som er en sterk motstander av Taliban. Angrepet startet med en bilbombe som drepte flere av vaktene, noe som gjorde det enklere for de fem resterende terroristene å nærme seg guvernøren.

Salangi satt i møte med provinsens politisjef og en NATO-rådgiver da terroristene kjempet seg vei innover i det andre forsøket på å drepe guvernøren denne måneden.

Guvernør Salangi var geriljakommandør og opprører på 80-tallet og denne gangen ønsket han selv å bruke våpen for å beskytte sitt eget liv. Ifølge The Guardian tok han et våpen fra en av livvaktene sine og var med å skyte på den siste gjenlevende terroristen, som døde kun 15 meter fra der han sto. Terroristen bar eksplosiver som skulle utløses for å drepe guvernøren.

Taliban har seinere påtatt seg ansvaret for aksjonen.

President Hamid Karzai fordømmer angrepet på det sterkeste og kaller angriperne «fiender av Afghanistan» fordi de dreper sivile «selv i den hellige måneden ramadan».

Parwan-provinsen har vært utsatt for relativt få angrep de siste årene, men Salangis tette bånd og støtte til Karzai skal gjøre ham til et attraktivt mål for terrorister.

SKJØT SELV: Abdul Basir Salangi grep våpenet til en av livvaktene sine og skjøt selv mot den siste gjenlevende terroristen, som døde kun 15 meter fra sitt mål. Foto: Musadeq Sadeq/AP/Scanpix
SKJØT SELV: Abdul Basir Salangi grep våpenet til en av livvaktene sine og skjøt selv mot den siste gjenlevende terroristen, som døde kun 15 meter fra sitt mål. Foto: Musadeq Sadeq/AP/Scanpix Vis mer