Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Guvernørens bønn til Thailand-turistene: - Følg lovene i Phuket

- Gjør de virkelig dette i hjemlandene sine?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag rykket guvernøren i Phuket, Chamroen Tipayapongtada, ut i avisa Phuket Gazette med en oppfordring til landets turister.

Bakteppet var mange dødsfall den siste tiden, og økende internasjonalt press for å ta bedre vare på turistene.

«Som vi alle vet, skjer det ofte at utlendinger dør på øya, noe som skaper et veldig negativt bilde av Phuket som feriested. Som følge av dette får vi mye press fra det internasjonale samfunnet, som mener vi ikke har gode nok tiltak for å beskytte turistene. Dette kommer alltid opp i møter med konsulatet.»

- Dere må også passe på dere selv Han nevner ulike situasjoner der det ofte ender med dødsfall. Trafikkulykker er vanskelige for myndighetene å hindre, påpeker han, men sier de har hatt kampanjer for å få folk til å la bilen stå når de har drukket alkohol, og kampanjer med oppfordringer til å bruke hjelp og å kjøre forsiktig.

«Det er måter vi kan hjelpe dere på, men dere må også passe på dere selv», skriver guvernøren.

Dødsfall som følge av kriminalitet, er delvis deres ansvar, vedgår han, og da må de gjøre det de kan for å hindre slik kriminalitet. Men det er ikke alt de rår over:

«Mange dør fordi de er uforsiktige, som turister som ignorerer røde flagg på strendene som advarer folk mot å bade der. Rødt flagg er internasjonalt anerkjent for å bety «Ikke bad her», likevel gjør folk det, og dør som resultat av det. Ærlig talt fortjener turister som ignorerer røde flagg en eller annen form for straff», skriver Tipayapongtada.

- Vi respekterer turister, men de er ikke guder Han retter også pekefingeren mot thailendere som har latt det skje:

- Vi respekterer turister, men de er ikke guder. Vi kan ikke alltid tenke at «kunden er gud», og vi må sette inn sterke tiltak mot turistene som klart bryter lovene våre. Thailand er for snille mot turister. De får ofte lov til å gjøre hva de vil, slik at vi skal kunne fortsette å tiltrekke oss turister.

Det er ikke bare lovbrudd som skaper problemer, ifølge guvernøren. Også normer for folkeskikk brytes. Han nevner blant annet at noen turister går med bar overkropp i sammenhenger der det ikke passer:

«De fleste thailendere forstår at utlendinger ikke alltid forstår kulturforskjeller og har større frihet i egne land. Spørsmålet er: Gjør de virkelig dette i hjemlandene sine? Går de rundt med bar overkropp på et kjøpesenter? Selv om det ikke er direkte ulovlig, er det uakseptabelt noen steder», skriver Chamroen Tipayapongtada.

Han oppfordrer folk til å følge lovene i Phuket, på samme måte som folk følger lovene i hjemlandet.

- Det er på tide at vi blir strenge med folk som bryter loven, for å hindre dødsfall. Jeg skal få lokale myndigheter til å styrke listen av «do's and don'ts» og vil gi politiet ordre om å slå hardt ned på lovløshet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!