Guvernørens dramatiske historie: - Uutholdelig

Texas-guvernør Greg Abbott opplevde å få livet snudd på hodet som 26-åring.

ÅPEN: Texas-guvernøren Greg Abbott har valgt å være åpen om den skjebnesvangre dagen tilbake i 1984. Foto: AFP / NTB
ÅPEN: Texas-guvernøren Greg Abbott har valgt å være åpen om den skjebnesvangre dagen tilbake i 1984. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Texas-guvernøren Greg Abbott har de siste dagene vært sentral i forbindelse med skoleskytingen i Uvalde, hvor 21 mennesker mistet livet.

Seinest fredag holdt han en pressekonferanse for å gi en oppdatering på ressursene staten vil gi alle de som er berørt av tragedien.

Under pressekonferansen ga Abbott uttrykk for raseri for ikke å ha mottatt korrekt informasjon om tidsforløpet under politiets aksjon mot skolen.

- Jeg er forbannet. Mine forventninger er at informasjonen som blir gitt til meg er korrekt. Mine forventninger er at etterforskerne på saken finner ut av alle detaljene i denne saken. Det fortjener ofrene å vite, sa Abbott på pressekonferansen.

Ble lam

I 1984 var Abbot selv involvert i en dramatisk hendelse som lenket ham til rullestol for resten av livet.

Det er for øvrig noe han har valgt å være åpen om, og hvorfor han endte opp i rullestol svarer han på, på hjemmesiden sin.

- Mange texanere spør hvorfor guvernør Greg Abbott sitter i rullestol. Historien hans er en triumf over tragedien, står det på nettstedet.

Abbot ble lam fra livet og ned i juli 1984, som 26-åring. Han var nylig uteksaminert fra jusstudiet, og tok seg en joggetur i et nabolag i Houston, da et stort eiketre falt og traff ham i ryggen.

LAM: Greg Abbot har vært lenket til rullestolen siden 20-åra. Her fra en pressekonferanse i Uvalde fredag. Foto: AFP / NTB
LAM: Greg Abbot har vært lenket til rullestolen siden 20-åra. Her fra en pressekonferanse i Uvalde fredag. Foto: AFP / NTB Vis mer

Treet knuste en rekke av ryggvirvlene hans, samt at de splintret seg inn i ryggmargen. Som følge av dette fikk han i tillegg skader på vitale organer og ribbein, skriver Newsweek.

Skaden ble behandlet ved å montere permanente stålstenger nær ryggraden.

Abbott har beskrevet den skjebnesvangre dagen i et intervju han har delt på sin You-Tube-kanal.

- Var uutholdelig

- Jeg bare jogget som alle andre dager, da det plutselig oppsto en eksplosjonslyd rett ved siden av meg. Det neste jeg vet er at jeg ligger nede fordi dette enorme treet hadde falt over meg, sier han i videoen og legger til:

- Smerten var uutholdelig. Det føltes som noen hadde tatt en slegge og slått meg i ryggen. Jeg var bokstavelig talt døden nær, og jeg følte jeg måtte klamre meg til hvert eneste øyeblikk.

Abbott har også uttalt at utholdenheten var det han måtte bruke for å komme seg gjennom den krevende tida på sykehuset.

PROTESTERTE: En mann gikk opp til podiet da guvernøren i Texas, Greg Abbott, holdt pressekonferanse etter skoleskytingen ved Robb Elementary School. Vis mer

- Når du ligger der i sykehussenga med smerter, må du ta i bruk erfaringer du har lært i livet. For meg var gjaldt det å holde ut og lærdommen om å aldri gi opp. Livene våre er ikke definert av våre utfordringer, men hvordan vi reagerer på utfordringene.

Før Abbott tiltrådte rollen som guvernør i Texas, fungerte han som dommer i statens høyesterett og statsdistriktsdommer i Harris County.

I 2020 ble han kåret til «beste guvernør i nasjonen».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer