-  Gyldige eksemplarer av dommen forsvunnet

Spiondommen mot Arne Treholt (63) kan være forfalsket. Gyldige eksemplarer av dommen er sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Treholts forsvarer, Harald Stabell, krever kortene på bordet. Høyesterettsjustitiarius Tore Schei kan bli et vitne i kampen for å få Treholts sak gjenopptatt. Verken Politiets sikkerhetstjeneste eller lagmannsretten har klart å skaffe et eksemplar av dommen, underskrevet av dommerne som dømte Treholt til 20 års fengsel i 1985. Stabell har siden september forsøkt å få et underskrevet eksemplar av dommen.

-  Det har foreløpig vist seg umulig. Det er helt klart at det er foretatt endringer i dommen. Jeg ønsker å vite om det har skjedd før eller etter domsavsigelsen.

-  Det er brukt korrekturlakk på helt vesentlige punkter i dommen, og det er skrevet over med en annen skrivemaskin på side 65 og 66 som gjelder det sentrale pengebeviset, sier Stabell.

-  Rettelsene kan ha en naturlig forklaring, men jeg vil ha forklaringen. Jeg vil vite hvorfor det ble gjort forandringer, hvem som gjorde dem, og når de skjedde.

-  Har dette skjedd etter at dommen ble avsagt, er dommen manipulert og et falsum, sier Stabell. Høyesterettsjustitiarius Schei var en av tre fagdommere i saken mot Treholt. Etter det Dagbladet kjenner til, kan det bli aktuelt med vitneavhør av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer