<strong>UANFEKTEDE TURISTER:</strong> - Blant våre mest populære reisemål i sommer er de greske øyer. Rhodos og Kreta har vi solgt veldig mye av de siste to ukene, sier Nora Aspengren i Star Tour. Her Faleraki-stranda på Rhodos. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
UANFEKTEDE TURISTER: - Blant våre mest populære reisemål i sommer er de greske øyer. Rhodos og Kreta har vi solgt veldig mye av de siste to ukene, sier Nora Aspengren i Star Tour. Her Faleraki-stranda på Rhodos. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Gyllen regel for Hellas-turister: - Ta med kontanter nok til tre dager

Sju av ti Apollo-turister drar til Hellas - mens krisen er på sitt verste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At den politiske og økonomiske krisen i Hellas denne helga er på sitt mest tilspissede, merker de fint lite av hos reiseoperatører Dagbladet har snakket med. To dager før et kritisk låneforfall for den greske staten, nyter norske turister badelivet i fred og ro.

- Vi har hørt lite fra kundene våre. Det de spør om er stort sett i forhold til kontanter, om de skal ta med seg ekstra, forteller kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Star Tour.

Ekstra kontanter? Selv om det i går var stor kontantmangel i Hellas' minibanker, tror hun dette først og fremst er et problem på fastlandet.

- Det er på fastlandet de tingene er mest synlige. På øyene er livet litt annerledes, sier hun.

Aspengren har følgende å si til turister som lurer på om de bør ha med ekstra kontanter:

-Ta gjerne med ekstra kontanter, men ikke så mye at dere utsetter dere for noe, sier hun - uten å ville oppgi noen spesifikk pengesum.

Gyllen regel - En gyllen regel er å ta med kontanter til å greie seg i tre dager, i tilfelle noe skulle skje, sier Aspengren.

Hun sier at de som har kjøpt et all inclusive-opphold slipper mange av problemene med kontantmangel, rett og slett fordi alt er inkludert og de ikke er avhengige av å kjøpe mat og drikke utenfor hotellet.

- Flere steder går det også an å få oppgradert til all inclusive mens man er der nede, forteller hun.

Reisefeber tross krisen Selv om krisen i Hellas har vært en gjenganger i nyhetene i månedsvis, ser ikke dette ut til å ha gått ut over nordmenns lyst til å besøke landet.

- Det er ganske fascinerende at vi i det siste har solgt mange Hellas-turer. Blant våre mest populære reisemål i sommer er de greske øyer. Rhodos og Kreta har vi solgt veldig mye av de siste to ukene.

- Anbefaler dere folk å dra til Hellas i sommer?

- Vi ser ingen grunn til at de ikke skulle dra dit, sier Nora Aspengren.

7 av 10 til Hellas - Hos oss skal sju av ti gjester til Hellas i sommer. Nordmenn elsker Hellas uansett, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo.

<strong>ELSKER HELLAS:</strong> - Hos oss skal sju av ti gjester til Hellas i sommer. Nordmenn elsker Hellas uansett, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo. Foto: Apollo
ELSKER HELLAS: - Hos oss skal sju av ti gjester til Hellas i sommer. Nordmenn elsker Hellas uansett, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo. Foto: Apollo Vis mer

Hun forteller at mange drar dit også for å vise grekerne sin støtte.
- Mange av våre gjester sier at de gjør det for å støtte turistnæringen og landet, sier hun.

- Hvor mange har Apollo i Hellas nå?
- Det er veldig, veldig mange, sier hun - uten å ha et spesifikt tall til Dagbladets lesere.

Ikke tomt enda Heller ikke i Apollo har de merket  så mye til krisen.

- Foreløpig har det gått veldig greit. Ingen har gitt noen negative tilbakemeldinger, forteller Rivera. At minibankene er tomme, har Apollo-turistene foreløpig ikke merket mye av.

- På våre reisemål er det ikke tomt enda. Men vårt råd er selvfølgelig å ta med ekstra kontanter.
- Hvor mye da?
- Det varierer fra familie til familie, men det er jo greit å ha til et par dager, sier Rivera.

Hun har enda et godt råd for å «strekke» kontantbeholdningen:
- Jeg hadde betalt med kort så lenge det lar seg gjøre.

<strong>- FASCINERENDE:</strong> Det er ganske fascinerende at vi i det siste har solgt mange Hellas-turer, sier Nora Aspengren i Star Tour. Foto: Star Tour
- FASCINERENDE: Det er ganske fascinerende at vi i det siste har solgt mange Hellas-turer, sier Nora Aspengren i Star Tour. Foto: Star Tour Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer