Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gynekolog dømt for sexovergrep

En 63 år gammel gynekolog er i formiddag dømt til seks måneders fengsel for utuktig omgang med tre kvinner i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Mannen må sone fire av de seks månedene, noe som er en strengere straffevurdering enn aktors påstand. Han mente at to måneder bak lås og slå burde holde for 63-åringen.

Mister jobben og må betale

Legen er også dømt til å betale tilsammen 230 000 kroner i oppreisning og menerstatning til de tre kvinnene. Han er i tillegg fradømt retten til å kunne praktisere som lege eller ha noen form for pasientkontakt resten av livet.

Avgjørende for rettens vurdering er at tiltalte over et lengre tidsrom og overfor flere kvinner gjentatte ganger utnyttet sin legestilling til utuktig omgang, skriver retten i sine premisser for å fradømme 63-åringen retten til å drive legevirksomhet og for å ha pasientkontakt.

Hevdet han drev med forskning

Overlegen ble pågrepet av politiet på jobb i november i 2001. Flere kvinner hadde klagd over legens behandlingsmetoder. I retten har de forulempede forklart at de har hatt psykiske lidelser etter at de ble undersøkt av 63-åringen. Undersøkelsene skjedde ved at et kondom ble trædd over ultralydstaven før den ble ført inn i underlivet.

I avhør forklarte kvinner uavhengig av hverandre at legen beveget staven på en måte de oppfattet som overgrep.

Noen av undersøkelse varte i flere timer, selv de ikke skulle tatt mer enn 5-10 minutter. Legen unnlot å bruke hansker under undersøkelsene. De første klagene på legen kom i 1995. Det førte til at han fikk en advarsel av Fylkeslegen i Vest-Agder. Senere ble saken oversendt Statens helsetilsyn, som i forrige måned fratok legen autorisasjonen hans.

Legen har hele tiden avvist beskyldningene mot seg, men nå er han dømt i Kristiansand tingrett for sexovergrep mot tre kvinner. Det er uklart om han anker rettsavgjørelsen til lagmannsretten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media