Gynekolog slurvet, løy og drepte

Flere enn 60 kvinner går til sak mot en britisk gynekolog. Richard Neale (52) skal ha jobbet i 14 år etter å ha forårsaket én pasients død og lemlestet flere andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinner som har blitt behandlet av Neale, forteller at legen har fjernet livmor og eggstokker uten pasientenes samtykke. Kutting av arterier og skader på blærer er også på lista over skader Neale skal ha forårsaket. Han skal også ha slurvet under operasjoner slik at pasientene etterpå har levd med konstante smerter og inkontinens. Dessuten sier pasientene at legen har løyet om kvalifikasjonene sine, ifølge Daily Mail.

Det skremmende i historien fra The Friarage Hospital i Northallerton i England, er at sykehuset ble gjort kjent med legens udugelighet allerede ett år etter at de ansatte ham.

Likevel fikk han fortsette lemlestingen fra 1987 til 1995, og han fikk med seg en sluttlønn på 1,29 millioner norske kroner da han sluttet ved sykehuset.

Flere enn 40 av kvinnene som saksøker Neale kommer til å vitne i retten, og retten kommer også til å trekke inn feilbehandling ved tre sykehus i Canada i perioden 1977 til 1993.

I Canada fikk Neale sparken etter å ha gitt en fødende kvinne et forbudt medikament ved Oshawa General Hospital i Ontario. Medikamentet ga kvinnen så sterke sammentrekninger at livmoren sprakk. Kvinnen døde, og Neale skal ha endret journalen for å dekke over feilen.

Det britiske helsetilsynet (GMC) kan forvente en solid overhaling fra regjeringen. Den første skandalen var et faktum da «slakterkirurgen» Rodney Ledward ble avslørt etter å ha feilbehandlet flere hundre over en periode på 16 år. Nå må tilsynet også stå til rette for at de tillot Richard Neale å praktisere som gynekolog, etter at canadiske myndigheter overleverte GMC sterke beviser på legens slurv allerede i 1986.

FORHATT: Richard Neale (52) har fått intet mindre enn 60 pasienter på nakken.