AVVISER IKKE:Aps ordførerkandidat i Gjesdal kommune avviser ikke samarbeid med H og KrF for å få ordførerposten. Foto: Rogaland Ap
AVVISER IKKE:Aps ordførerkandidat i Gjesdal kommune avviser ikke samarbeid med H og KrF for å få ordførerposten. Foto: Rogaland ApVis mer

H + Frp = Ap-ordfører

Misnøye med Krf-ordfører Olaug V. Bollestad i Gjesdal kommune i Rogaland har fått H og Frp til å gå nye veier i kampen for blå innflytelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Valginnspurten i Gjesdal har ført til en solid hestehandel på det lokalpolitiske planet i kommunen, som ligger mellom de store folkerike kommunene ved Stavanger og Sirdal i Aust-Agder.  

I håp om å få noe innflytelse har ordførerkandidatene for Høyre og Fremskrittspartiet, henholdsvis Tor Eivind Moss og Knut Arve Ravndal, slått sine pjalter sammen og søkt om nødhavn hos erkefienden Arbeiderpartiet.
  
Fjernet Lokkemiddelet, ifølge Aftenbladet.no, for å få fjernet nåværende ordfører fra krakken er å tilby Aps ordførerkandidat, Frode Fjeldsbø, snarveien til ordførerklubba og det gjeve kjedet.  

Men ikke uten betingelser. Varaordføreren skal ha blå partifarge. Hvem det blir, er ikke avgjort.  

- En konstellasjon mellom Høyre, Frp og Ap vil gi et rimelig bra flertall i kommunestyret, sier Høyres ordførerførerkandidat, Tor Eivind Moss til Aftenbladet.no.  

Eiendomsskatten Et annet element som også er viktig for de blå politikerne, er fjerningen av eiendomsskatten. Kravet er at Ap går med på dette, for at H og Frp skal gi sin støtte.

Dette kan bli et kamptema, for Frode Fjeldsbø er klar i sin tale.

- For Ap er det en betingelse at eiendomsskatten opprettholdes, sier Fjeldsbø til Dagbladet.
  
Avviser ikke Ifølge Fjeldsbø har Aftenbladet.no konkludert feil når ordførerkandidat Frode Fjeldsbø ikke avviser et samarbeid med H og Frp. Overfor Dagbladet understreker han at det politiske helhetsbildet må sees i sammenheng med resten av kabalen.

- Men ikke for en hver pris. Samarbeid med Frp er vanskelig, sier han.  

Fram til dette valget har Ap hatt varaordførerposten under Bollestad. Det kan nå rasles med sabelen fra Aps side.