Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

H1N1-smittet kvinne ligger i respirator

Det er alvorlig for svineinfluensa-smittet kvinne i 20-årene.

SVINEINFLUENSA: Her på St. Olavs Hospital i Trondheim er en kvinne i 20-årene smittet av H1N1-viruset, den såkalte svineinfluensaen.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
SVINEINFLUENSA: Her på St. Olavs Hospital i Trondheim er en kvinne i 20-årene smittet av H1N1-viruset, den såkalte svineinfluensaen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden er alvorlig men stabil for en kvinne i 20-årene som er innlagt ved St. Olavs hospital i Trondheim, smittet med H1N1-viruset, melder sykehuset.

Kvinnen lider av en kronisk sykdom, som kan være medvirkende til at hun nå er blitt alvorlig syk av svineinfluensa.

Hun ble smittet av H1N1-viruset i Norge.

Sykehuset holder pressekonferanse nå.

Smittet i Nord-Trøndelag

-Sannsynligvis er kvinnen smittet i Nord-Trøndelag, opplyser sykehuset, ifølge Adressa.no.

- Kvinnen har et alvorlig tilfelle av svineinfluensa. Hun har lungebetennelse og ligger nå på intensivavdelingen hvor hun får intensivbehandling og pustehjelp. Grunnen til at pasienten er blitt så syk er sannsynligvis at hun har kronisk sykdom fra før, sa klinikksjef og fungerende sjeflege Eiliv Brenna ved medisinsk klinikk under pressekonferansen tirsdag kveld, ifølge NTB.

Kvinnen har problemer med å ta til seg surstoff på grunn av lungebetennelsen, og trenger hjelp til det. Det skal være vanlig å utvikle lungebetennelse ved svineinfluensa.

Kvinnen ble ikke innlagt på grunn av mistanke om svineinfluensa, men kom inn med lungeproblematikk. 


Lungebetennelsen skyldes svineinfluensa. På direkte spørsmål om alvorlighets- graden til kvinnens tilstand ville ikke St. Olavs Hospital kommentere.

- Friske folk blir ikke så syke som dette, understrekte smittevernsoverlege Andreas Radtke på pressekonferansen.

- Det er all grunn til å ta svineinfluensaen alvorlig, men per i dag er ikke viruset farlig så lenge det ikke er kroniske sykdommer involvert.

- Sannsynligvis er kvinnen smittet i Nord-Trøndelag, opplyste sykehuset. Tidligere varslet sykehuset at familien hennes blir testet for svineinfluensa og at de har hatt syntomer. Dette opplyser de sent tirsdag kveld er feil. Det er kjærestens familie som har syntomer, og de blir ikke undersøkt av St. Olavs Hospital.

SVINEINFLUENSA: Fungerende smittevernoverlege Andreas Radtke(t.v), klinikksjef og fungerende sjeflege, Eiliv Brenna,  og fungerende adm.dir. Heidi Magnussen(t.h) orienterte under en pressekonferanse på St. Olavs hospital i Trondheim tirsdag om situasjonen for kvinnen i 20-årene som er innlagt med svineinfluensa, hun ligger i respirator etter å ha blitt smittet i Norge.
Foto Ned Alley / SCANPIX
SVINEINFLUENSA: Fungerende smittevernoverlege Andreas Radtke(t.v), klinikksjef og fungerende sjeflege, Eiliv Brenna, og fungerende adm.dir. Heidi Magnussen(t.h) orienterte under en pressekonferanse på St. Olavs hospital i Trondheim tirsdag om situasjonen for kvinnen i 20-årene som er innlagt med svineinfluensa, hun ligger i respirator etter å ha blitt smittet i Norge. Foto Ned Alley / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!