H5N1-virus rammer fransk kalkunfarm

Franske myndigheter bekreftet lørdag at den kommersielle fjørfeindustrien i EU er rammet av sitt første tilfelle av fugleinfluensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med over 200.000 fuglefarmer og 20 milliarder kroner i årlig omsetning, er Frankrike EUs største fjørfeprodusent. Dermed var fredagens nyhet om funn av det dødelige H5N1-fugleviruset ved en kommersiell fuglefarm i sørøst-Frankrike, svært dårlige nyheter for unionen.

Allerede fredag erklærte Japan, et av landene som importerer mest fjørfe fra Frankrike, full importstans av fugl fra Frankrike, melder nyhetsbyrået AP.

På tross av forsikringer om at gjennomkokt fugl er trygt å spise, har salget av fugl falt med 30 prosent i franske butikker, melder BBC.

Gården som er rammet av fugleinfluensaen, er nå isolert, og alle gjenlevende fugler er slaktet. Om kort tid starter Frankrike opp sitt vaksinasjonsprogram, i et forsøk på å hindre milliardtap i fjørfeindustrien.

Tidligere i uken bekreftet franske myndigheter at to døde villfugler var smittet av det dødelige viruset.

SKAL BRENNES: Lastebiler med døde kalkuner fra en influensarammet gård i sørøst-Frankrike ankommer et forbrenningsområde fredag.