Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HA hadde halloween-fest uten skjenkebevilling. Nå er de frikjent

Men politiet lover å komme på Hells Angels-fester også i framtida.

-  TRAKASSERER: Pressetalsmann for Hells Angels, Rune «Supern» Olsgaard, tror ikke politiet slutter å komme uinvitert på festene deres selv om tre av deres HA-tilknyttede personer nylig ble frikjent i lagmannsretten. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
- TRAKASSERER: Pressetalsmann for Hells Angels, Rune «Supern» Olsgaard, tror ikke politiet slutter å komme uinvitert på festene deres selv om tre av deres HA-tilknyttede personer nylig ble frikjent i lagmannsretten. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 3. november 2012 arrangerte Hells Angels halloween-fest i sine lokaler på Klepp i Rogaland. Festen ble kortvarig da politiet entret festen tidlig på kvelden.

Arrangementet ble stanset og drikkevarer beslaglagt, kommer det fram i en dom fra Gulating lagmannsrett.

Etter aksjonen tiltalte politiet tre menn for å ha arrangert selskap med alkohol i lokalene til Hells Angels MC selv om kommunen ikke hadde gitt dem skjenkebevilling til dette.

Mennene som er i alderen 24 til 28 år var, ifølge dommen, tilknyttet Hells Angels ved å være såkalte hangarounds eller tilhøre rekrutteringsgruppen Crew 81.

Mennene risikerte bøter opp mot 12 000 kroner, men nå har Hells Angels-mennene vunnet fram og blitt frikjent i både Jæren tingrett og Gulating lagmannsrett.

- Galskap - Dette har åpenbart vært en del av Politidirektoratets handlingsplan. Alle politidistrikt har blitt pålagt å trakassere og gjøre livet surt for alle i motorsykkelklubben, mener talsmann Rune «Supern» Olsgaard i Hells Angels overfor Dagbladet.

Han mener halloween-festen på Klepp i 2012 var organisert på samme måte som alle andre foreninger og lag ville ha gjort
det.

- Det er godt å se at lagmannsretten ser galskapen i dette og gir motorsykkel-klubbene de rettighetene som alle andre borgere i Norge har, sier Olsgaard, som ikke tror politiet vil slutte å komme på festene deres.

Det bekrefter fagdirektør Atle Roll-Mathiesen i Politidirektoratet.

- For å forebygge og bekjempe et alvorlig samfunnsproblem, kreves det tung, bred og langvarig innsats i samarbeid med andre offentlige aktører. At kriminelle MC-gjenger opplever politiets innsats som plagsom, og forsøker å bruke mediene for å få sympati, er en velkjent strategi. De kriminelle MC-gjengene må regne med å bli fulgt tett av politiet også i tiden framover, sier Roll-Mathiesen til Dagbladet.
Lukket selskap Stridens kjerne i rettssaken var om halloween-festen kunne betegnes som et lukket selskap eller ikke, som i utgangspunktet kreves for å servere eller selge alkohol uten bevilling.

I retten kom det fram at festen ble arrangert av cirka 12 Crew 81-medlemmer og 5-7 hangarounds til Hells Angels. Fest-invitasjonen ble gjort gjennom ei lukket Facebook-gruppe. Arrangørene kunne invitere opp til ti personer hver. Disse igjen kunne invitere venner og kjente. Eneste kriterie var ingen hadde noe utestående med MC-gjengen, ifølge dommen.

Mens mindretallet mente at det ikke var et lukket selskap, kom flertallet under tvil fram til at arrangørene ikke hadde gjort noe straffbart, og la til at bestemmelsene om definsjon av lukket selskap var uklare.

Hele Norges coronakart