- Ha is i magen - Bind renta

Trygve Hegnar frykter renta kan komme opp i ti prosent. Per Olav Lundteigen håper at den skal komme ned i fem. Spådommene om høstens renteutvikling spriker i alle himmelretninger. - Jeg håper ingen hører på rådene til Lundteigen, sier Hegnar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ha is i magen og vent, sier generalsekretær Per Olav Lundteigen i Sp.

- Løp til banken og bind renta om du kan, sier finansmagnat Trygve Hegnar.

Bankene sitter ennå på gjerdet og lurer på om de skal sende regningen videre til deg og meg etter Norges Banks siste sjokkøkning på renta. Samtidig ser stadig flere av oss at rentehoppene er i ferd med å spise opp de ekstra kronene vi satt igjen med etter et rekordgodt lønnsoppgjør.

Nå frykter stadig flere for hva som vil skje. Vi har spurt to som skulle ha forutsetninger for å spå. Men svarene gjør ikke bildet enklere.

- Bind renta

- 1. januar kan renta fort ligge på åtte prosent. Det er mer sannsynlig at den ligger rundt 10 prosent enn at den kommer til å gå ned, sier Hegnar. Derfor råder han låntakere til å binde renta - om de kan. Han har ikke tro på at den store renteuroen er over med dette.

- Sentralbanksjef Kjell Storvik har sagt det rett ut at eneste årsak til rentehoppet på 1,5 prosentpoeng, var å styrke kronekursen. Det er mye som tyder på at uroen rundt kronekursen ikke er over med dette, sier Hegnar. Årsakene er blant annet fortsatt lav oljepris, mistillit til norsk økonomi og forventet uro omkring høstens budsjettoppgjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer