HA-leder vitnet i retten

- Du ser da godt ut, hilste mannen som angivelig er Hells Angels-president, til 31-åringen som er tiltalt for drapet på Bandidos-mannen Jan Krogh Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Leif Ivar Kristiansen (38) som går for å være Hells Angels-president, hadde på seg et stort gullsmykke med klubbens emblem da han entret vitneboksen i Eiker, Modum og Sigdal herredsrett. Vesten med klubbemblemet la han fra

seg på gangen utenfor rettslokalet. Kristiansen var innkalt som vitne i herredsrettssaken fordi politiet har funnet ut at han hadde telefonkontakt med den tiltalte 31-åringen kvelden da Krogh Jensen ble skutt og drept.

Tatoveringer

- Vi har fått vite at du har en spesiell stilling i Hells Angels, sa herredsrettdommer Erik Lund.

- Det er helt ukjent for meg. Det er mediene og andre som har slengt ut påstander om det, svarte Kristiansen, som ikke ville svare på om han har noen spesiell posisjon i klubbmiljøet.

- Jeg er ikke så opptatt av titler, sa HA-sjefen som jobber med å lage tatoveringer.

Husket ikke

Mannen ble spurt om telefonsamtalene han har hatt med den tiltalte 31-åringen i tiden rundt drapet på Bandidos-lederen.

- Jeg greier ikke å huske disse samtalene spesielt. Hadde du spurt meg et par dager senere, kunne jeg svart deg, sa HA-presidenten, henvendt til aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen.

Han sa imidlertid at han tror samtalene kan ha dreid seg om et klubbarrangement som Hells Angels i Trondheim skulle arrangere senere på sommeren, i 1996.

Fellesskap

Svaret fikk herredsrettsdommeren til å minne vitnet på at det kan være andre som ikke har full oversikt over motorsykkelklubb-miljøene.

- Men jeg er ikke her for å svare på spørsmål om Hells Angels, svarte HA- sjefen.

Han forklarte villig om fellesskapet i klubben som blant annet innebærer at klubbmedlemmene deler så å si alt seg imellom.

- Det gjelder enten medlemmene er hangaround (en som henger rundt i klubbmiljøet red. anm.), prospect (et slags prøvemedlem red. anm.) eller fullverdig klubbmedlem. Alle er våre brødre eller fremtidige brødre, sa

Kristiansen.

- Hvis du hadde vært hangauround ville du fått låne min bil, sa Kristiansen til dommeren.

Lån av biler er et sentralt tema i rettssaken fordi påtalemyndigheten har videobilder av det de mener er tiltaltes bil. Bildene er tatt på en bensinstasjon i Oslo drapsdagen. Ifølge tiltaltes forklaring sto bilen hans på

dette tidspunkt inne for salg hos en bilforretning i Oslo. Påtalemyndigheten mener at det var denne bilen som ble brukt da Krogh Jensen ble skutt og drept i Nedre Eiker kvelden 15. juli 1996.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer