Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HA-mann i dramatisk fangeflukt

En ransdømt fange rømte fra dansk politiet under dramatiske omstendigheter i dag. Rømlingen har forbindelse til motorsykkelbanden Hells Angels. Det ble løsnet skudd mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olcay Ünal (25) kom til Rigshospitalet i København klokka 10.58 i formiddag.

- Ünal var iført håndjern, fordi han er kjent for å være farlig. Rett etter at han og tre fangevoktere gikk ut av bilen, greide han å stikke av. Vokterne la på sprang etter mannen, da to menn steg ut av en Volve. De trakk Ünal inn i bilen, og begynte å kjøre bort, sier kriminalinspektør Lars Nicolai Jensen ved politiets Station 2 til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Rømningsbilen kjørte et par meter før den stoppet. En av mennene steg ut, og lente seg mot biltaket.

- Han hadde pistol, og skjøt mot den ene fengselsbetjenten. Det var helt unødvendig, og heldigvis ble ikke betjenten truffet, sier Jensen.

Nøye planlagt

Store politistyrker jakter i kveld på rømlingen i hele København, og ved Øresundsbrua til Malmø. Ünal blir beskrevet som farlig, og er tidligere dømt for grovt ran.

Politiet mener at flukten var nøye planlagt. De har foreløpig ikke kommentert hvorfor Ünal skulle til Rigshospitalet.

Olcay Ünal er 25 år, 169 centimeter høy og er av utenlandsk opprinnelse. Han har sort hår, brune øyne og har flere kraftige tatoveringer - blant annet på halsen. Han har piercing i venstre øyebryn, og var ikledd sort treningstøy da han forsvant.