Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HA-medlem saksøker staten for 1 million

Et medlem av motorsykkelklubben Hells Angels har saksøkt staten for en million kroner, etter at han satt i varetekt i sju uker siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle mannen var siktet for å ha drept Bandidios-medlemmet Jan «Face» Krogh 15. juli 1996. Siktede nektet å samarbeide med politiet, og etter sju uker i varetekt ble saken henlagt.

Borgarting lagmannsrett mente at det ikke lenger var skjellig grunn til mistanke.

Drammen forhørsrett vil i løpet av de nærmeste ukene ta stilling til om 27-åringen bør få erstatning for påkjenningen det var å sitte isolert i varetekt. Mannen har søkt om erstatning begrenset oppad til en million kroner.

- Det er ikke mye for å ha vært sperret inne så lenge. Eneste årsak til at han ble fengslet, var hans tilknytning til MC-miljøet, mener forsvarer Johnny Veum.

Jus-professor Johs. Andenæs tror ikke 27-åringen blir millionær.

- Det styrker neppe muligheten til erstatning at han ikke hjalp politiet, sier Andenæs.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling