HA-medlemmer fikk 16 år

To menn med tilknytning til Hells Angels ble fredag dømt til 16 års fengsel for å ha innført 98,3 kilo amfetamin til Norge. En tredje mann ble dømt til 14 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Beslaget på nesten 100 kilo amfetamin er det største som noen gang er gjort i Norge. Partiet har en gateverdi på rundt 50 millioner kroner og er mer enn fire ganger større enn noe annet amfetaminbeslag her i landet.

Hells Angels-medlemmene Arne Vorkinslien (38) og Lars Sverre Dalby (32) er dømt til 16 års fengsel etter strengeste straffealternativ. Thomas Thers Jessen (37) med tilknytning til et sympatiserende MC-miljø, kom inn i planleggingen på et noe senere tidspunkt. Han er dømt til 14 års fengsel. Alle tre beskrives som hovedmenn i dommen fra Borgarting lagmannsrett.

26-år gamle Kent Inge Sørlie må sone fem år bak murene. Den langt mildere straffen skyldes at lagmannsretten valgte å tro på Sørlies forklaring om at han trodde det var hasj han skulle ta imot.

Aktiv planlegging

Lagmannsretten har ikke lagt vekt på Dalby og Vorkinsliens tilknytning til MC-klubben Hells Angels. Derimot har retten lagt vekt på at de to har vært i direkte forbindelse med hovedorganisasjonen i Belgia og Nederland og at de har vært med på å planlegge forsendelsen til Norge fra et tidlig tidspunkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer