HA-medlemmer frifunnet for øl-drikking

Politiet slo til mot Hells Angels Halloween-fest. Nå er tre helvetes engler frifunnet for drikking.

KRITISK:  Advokat John Christian Elden kritiserer politiet for feil bruk av ressurser, når tre menn tilknyttet Hells Angels ble tiltalt for brudd på skjenkeløyve og drikking. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRITISK: Advokat John Christian Elden kritiserer politiet for feil bruk av ressurser, når tre menn tilknyttet Hells Angels ble tiltalt for brudd på skjenkeløyve og drikking. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gulating lagmannsrett har frifunnet tre menn tilknyttet Hells Angels på Jæren for skjening og drikking. Politiet i Rogaland stormet i november 2012 Hells Angels sine lokaler. De tre mennene som politiet mente hadde ansvaret for festen i Hells Angels klubblokaler på Braut på Jæren ble først bøtelagt.

Da de nektet å godta bøtene, ble mennene tiltalt for å ha servert alkohol uten skjenkebevilling, og for ikke å ha søkt kommunen om tillatelse.

Mennene, to såkalte prospect og en med løsere tilknytning til det norsk politi mener er en kriminele organisasjon - Hells Angels -  ble først ilagt en bot.

Nå er mennene frikjent av Gulating lagmannsrett. Det er fjerde gang denne saken er opp i rettssystemet.

- Det er uforståelig at politiet som påstår de har knapt med ressurser bringer en sak om drikking av øl inn for retten fire ganger før det nok en gang avsies frifinnende dom, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Politiets hatkampanje mot motorsykkelentusiaster må ikke bli slik at det overskygger kravet om at loven skal være lik for alle. Jeg tror det er ganske åpenbart at politiet ikke ville aksjonert på samme måte mot den lokale Rotary-foreningen selv om de skulle servere alkohol til maten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer