Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HA-president tapte mot pressen

Hells Angels-lederen reagerte sterkt på hvordan to aviser omtalte ham. Men Pressens Faglige Utvalg ga ham ikke medhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

7. desember i år brakte Telemarksavisa (TA) og Varden førstesidesaker om en HA-leder og tidligere Høyre-politiker som ble siktet for grovt tyveri av en cabin-cruiser. Ifølge Varden tilsto mannen tyveriet og besittelse av narkotika og våpen.

HA-presidentens advokat, Ole A. Rasmussen, klagde blant annet på at HA-lederen ble identifisert og at han følte seg utnyttet og ærekrenket.

I tillegg førte pressedekningen til store problemer både innad i familien og i forholdet til mannens arbeidsgiver.

Folkevalgt

TA skriver i sitt tilsvar at mannen «er nylig utnevnt som president i Hells Angels-klubben i Skien. Dette er et miljø som er omfattet av stor offentlig interesse, blant annet fordi en rekke medlemmer av klubben tidligere er dømt for grove forbrytelser».

I tillegg anfører avisa at mannen «har i flere intervjuer og innlegg i TA de siste årene hevdet at han personlig og MC-klubben tar avstand fra kriminalitet. Han har slått hardt tilbake mot påstander om at klubben, eller klubbens medlemmer, har vært involvert i kriminell aktivitet. Han har oppsøkt offentlighet som talsmann for klubben, og også som politiker. Nordberg er vara-medlem i Skien bystyre, og dermed folkevalgt».

Offentlig person

Etter 140 dagers behandlingstid i PFU, kom deres uttalelse i går. HA-lederen fikk ikke medhold i at omtalen var et brudd på god presseskikk.

- I det påklagede tilfellet mener utvalget at den siktede, på grunn av sin posisjon i den lokale Hells Angels-avdelingen og i lokalpolitikken, må anses som en offentlig person. Utvalget viser her til en tidligere prinsipputtalelse, der det understrekes at offentlige personer må akseptere at offentligheten får kjennskap til at de er innblandet i straffbare forhold som er av betydning for utøvelsen av stillingen eller vervet, skriver de i sin uttalelse.

- Utvalget mener derfor at det forelå et berettiget informasjonskrav når det gjelder den omtaltes identitet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media