Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- HA-sjefen har en pris på hodet mitt

Vitne ville sitte skjult for «Leifen» i rettssalen.

FIKK FLYTTET PÅ VITNE: Advokat Tone Skålevik ville at hennes klient skulle slippe å se tiltalte Leif Ivar Kristiansen. Foto: OLE-MORTEN JOHANSEN
FIKK FLYTTET PÅ VITNE: Advokat Tone Skålevik ville at hennes klient skulle slippe å se tiltalte Leif Ivar Kristiansen. Foto: OLE-MORTEN JOHANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): En 32 år gammel medtiltalt ville helst ikke se den antatte Hells Angels-lederen Leif Ivar Kristiansen da de møttes i tingrettssal 206 i Trondheim i formiddag.

De to tidligere samarbeidspartnerne møttes i rettssaken mot Kristiansen, og 32-åringen skulle fortelle om sine oppdrag for Kristiansen, og hvordan type sistnevnte er.

32-åringens advokat Tone Skålevik brukte tid i forkant for avhøret på å prøve å flytte Kristiansen og hans forsvarere bak i rettssalen mens den andre tiltalte skulle forklare seg. Eller at 32-åringen selv fikk sitte en annen plass.

Det godtok verken aktor Per Morten Skjetne eller Kristiansens advokat Morten Furuholmen.
 
- Ble truet Etter en dommerpause ble partene enige om at Kristiansen og hans advokater flyttet seg to benkerader lenger bak mens aktor spurte ut 32-åringen.
 
I selve forklaringen holdt han ikke noe tilbake.
 
- Da jeg kom ut av fengsel etter en soning ble jeg ringt opp av Kristiansen og bedt om å innfinne meg i hans system Hvis ikke var det bare å flytte fra byen.

- Jeg fikk også beskjed om at jeg og mine kamerater syntes ganske godt i systemet, og at vennene mine på lista skulle tas en etter en om jeg ikke samarbeidet. Vi forstyrret sikkert butikken hans, tenker jeg, sa 32-åringen.
 
Han innrømmet et tidligere «yrke» som kriminell. Det handlet i stor grad om salg av narkotika, blant annet amfetamin og hasj. Men også om innkreving av penger på den brutale måten fra de som ikke gjorde opp for seg.
 
Etter behandling den siste tida hevdet 32-åringen at han ikke har vært borti verken narkotika eller alkohol det siste året.
 
Vennskapet tok slutt Han fant til slutt ut at noe måtte gjøres, og han har alltid vært redd for Leif Ivar Kristiansen.
 
- Jeg måtte trygle om at Kristiansen skulle la mine beste venner være i fred. Jeg var jo interessert i motorsykkelmiljøet, og har blant annet vært innom Bandidos en tur tidligere, så jeg ble gjerne med i Hells Angels-gjengen. Jeg fikk inntrykk av at jeg var en fyr han hadde bruk for, sa 32-åringen.
 
Vennskapet tok imidlertid slutt i 2009.
 
I rettssaken som pågår i Trondheim disse dagene er et av tiltalepunktene mot Kristiansen at han berettiget seg 300 000 kroner fra 32-åringen i perioden 9. juni - 21. desember 2009. Dette ved å true med at han var ferdig og at han skulle tas hvis han ikke betalte erstatning for cirka 9,9 kilo hasj som ble beslaglagt 9. mai 2009.
 
- Det er han Leif som bestemmer alt. Ingen andre har noe dem skulle ha sagt, sa 32-åringen om Kristiansen.

- Han har satt en pris på hodet mitt. Jeg har blir advart av venner som har hørt at folk er på utkikk etter meg. Jeg vet nå alt hvordan det er å sette seg opp mot Hells Angels. Bandidos skulle blant annet finne meg og skaffe seg den dusøren som er satt på hodet mitt.

- Jeg lovet mora mi på dødsleiet at jeg skulle gjøre et forsøk på å skjerpe meg. Sa til Leif at nå dro jeg bort et års tid på rehabilitering, men fikk beskjed om at det var ikke aktuelt. Da tok det en dag så ble det sendt noen på døra til leiligheten min hvor de tok nøkler, hunden min og torpederte leiligheten min. De tok fysisk nøklene fra samboeren min og sa at hvis hun hadde mer kontakt med meg så skulle dem drepe henne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media