HA tatt av flom

Ett av de evakuerte husene i Trondheim tilhører Hells Angels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Trolla utenfor Trondheim måtte tre bolighus med til sammen 16 beboere evakueres av brannvesenet. Hells Angels' lokaler er ett av disse.

En bekk som går forbi husene svulmet voldsomt opp under det kraftige regnværet, og beboerne i husene måtte be om hjelp ved 2 - 3- tida på natta. Vannet sto da høyt opp på husveggene og trengte inn i husene. Onsdag morgen var faren fortsatt ikke over for bygningene.

- Brannvesenet jobber fortsatt med å tømme husene for vann, opplyser operasjonleder Birgit Monsås ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Til knes

Et ridesenter på Bratsberg fikk også store problemer. Et rør som fører en bekk under senteret har trolig blitt tett, og vannet strømmet opp. Onsdag morgen sto 55 hester i vann til knes i stallen. Hestene var ikke i fare, men måtte bli der de var, for utenfor stallen var vannstanden en meter høy. Trondheim bydrift er nå på stedet og lager en demning for å få vannmassene unna stall og bygninger.

- En boligenhet i nærheten av stallen er totalskadet av vannet, og fremdeles er ridebanen oversvømt, forteller Mads Andersen ved ridesenteret.

Utfor veien

Vannet skaper problemer på flere av veiene rundt byen. I Melhus har flere biler kjørt utfor veien på grunn av vannplaning. Det ene kjørefeltet i Bynesveien er åpnet, mens Bjørndalen er stengt. Riksvei 714 ved Mjønes i Snillfjord er stengt. Politiet kommer også til å stenge veien mellom Ringvoll og Songdalen.

Regnet høljer ned, og kommer til å fortsette utover dagen, sier hydrolog Erik Holmqvist ved NVEs flomvarsling.

- Litt avhengig av hvordan bygene treffer, kan vannføringen bli stor i enkelte mindre bekker. I Gaula er vannføringen i ferd med å kulminere til middels flommengde, sier han.

Nedbørsmengden siste døgnet var 54 millimeter på Ørlandet og 47 millimeter på Selbu. Det er uvanlig mye i Trøndelag.

ELV: Flommen skyller gjennom Hells Angels' lokaler i Trondheim.
Politiet passer på da de er redd elva skal grave ut veien.