AMPERT: Aktoratet og forsvaret ble hissige på hverandre i striden om hvorvidt et sentralt Hells Angels-medlem kunne knyttes som oppdragsgiver til oppbevaring av fire kilo hasj under fjerde dag av Hells Angels-saken i Tromsø. F.v. hjelpeaktor Torstein Linquister, forsvarer Tale Helgerød og aktor Hugo Henstein. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
AMPERT: Aktoratet og forsvaret ble hissige på hverandre i striden om hvorvidt et sentralt Hells Angels-medlem kunne knyttes som oppdragsgiver til oppbevaring av fire kilo hasj under fjerde dag av Hells Angels-saken i Tromsø. F.v. hjelpeaktor Torstein Linquister, forsvarer Tale Helgerød og aktor Hugo Henstein. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB ScanpixVis mer

HA-tiltalt i retten: - Jeg er tatt med fire kilo hasj. Ferdig med det

Svært ampert i Hells Angels-saken i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble til tider ampert mellom aktoratet og forsvarerne i Hells Angels-saken i Tromsø torsdag. Kampen sto om de to siste tiltalte kan knyttes til et organisert kriminelt nettverk med utspring i motorsykkelklubben.

En 34-åring fra Tromsø som er prøvemedlem (prospect) i Hells Angels i Tromsø, og en 38 år gammel mann fra Bardufoss, benektet begge at møtet på bensinstasjonen i Nordkjosbotn i mai hadde noe som helst å gjøre med overlevering av minst åtte kilo hasj.

Overlevering Dette møtet står sentralt i saken mot de åtte som står tiltalt i Nord-Troms tingrett. Fire av de tiltalte er fotografert av overvåkingskamera i det påtalemakten hevder er en overlevering.

Begge erkjenner at de var til stede. 34-åringen fordi han var sugen på action og fulgte sin 42 år gamle venn. 42-åringen fra Bardufoss er tiltalt i saken og et sentralt medlem av Hells Angels i Tromsø.

38-åringen sier han hadde avtalt å hente et motorsykkeldekk fra 42-åringen. Han innrømmer å ha oppbevart fire kilo hasj i sitt hjem på Bardufoss.

Isolasjon Ampert i retten ble det da aktoratet forsøkte å knytte det nattlige bensinstasjonsmøtet til de fire beslaglagte kiloene, og dermed knytte dette til organisert narkotikavirksomhet med utgangspunkt i Hells Angels. Etter to måneder i isolasjon i varetekt ble han avhørt av politiet for fjerde gang. Her opplyste han at det var det 42 år gamle sentrale HA-medlemmet som var oppdragsgiver for den erkjente hasjoppbevaringen.

Til flere protester fra forsvarerne fortsatte aktor Torstein Linquister å bore i innrømmelsen i politiavhøret. I retten ville han ikke si noe om hvem som ba ham oppbevare hasjen.

- Jeg har lagt skylda på NN fordi jeg ønsket å komme ut av varetekt og isolasjon. Det er min egen feil at jeg lot meg presse. Generelt er jeg ikke interessert i å tyste på noen i denne saken. Jeg er tatt med fire kilo hasj. Ferdig med det, sa 39-åringen.

- Jeg er rotta Han hevder at politiet mellom avhørene opplyste at den 42 år gamle sambygdingen hadde tatt på seg ansvaret for å hjelpe barndomsvennen. Dermed skulle de også ha interesse av å ha felles forklaring.

- Vi er veldig gode kompiser. Jeg fikk en forståelse av at han var innblandet i saken. Jeg så en mulighet for å slippe ut. Det var en egoistisk tanke. Rottene forlater synkende skip. Det er jeg som er rotta, sa han i retten.

Han benekter enhver tilknytning til Hells Angels, men sier at han har et veldig godt forhold til barndomsvennen som er medlem.

Så ingenting 34-åringen fra Tromsø oppgir en annen grunn til å dra til bensinstasjonen i Nordkjosbotn. Han var sykmeldt, rastløs og «sugen på litt action» da han ble invitert med til Nordkjosbotn. Men på bensinstasjonen så han ingenting.

- Det var ikke noe spesielt med denne turen. Det er først i avhør at jeg forsto at politiet mener det skjedde noe der, sa han i retten.

Oppbevaring Han erkjente imidlertid straffskyld for å ha mottatt og oppbevart 9 kilo hasj og 80 gram amfetamin. Tiltalen sier 12 kilo hasj og 100 gram amfetamin.

- Dette er noe jeg har gjort og må stå for selv. Ingen av de andre tiltalte i saken har noe med dette å gjøre, sa 34-åringen som erkjenner sin tilknytning til Hells Angels-klubben i Tromsø.

Mesteparten av hasjen, om lag 7 kilo, oppbevarte han i en mikrobølgeovn i morens hjem i Tromsdalen utenfor Tromsø. Opp mot ett kilo ble beslaglagt i klubblokalene til Hells Angels i Tromsø der han hadde flyttet inn.

Her traff han «flotte og fascinerende folk i et spennende miljø». Høsten 2011 fikk han status som «hangaround», som han selv beskriver som en slags vaktmesterrolle der du må utføre tjenester for andre. I september i fjor rykket han opp til «prospect» - et prøvemedlemskap der du må jobbe for bli stemt inn av de øvrige medlemmene før du blir fullverdig medlem.

(NTB)


AVSLØRT: Dette bildet av beslaglagt narkotika og er blitt presenteret som en del av bevismaterialet i den pågående HA-rettssaken i Tromsø. Foto: Politiet / NTB scanpix
AVSLØRT: Dette bildet av beslaglagt narkotika og er blitt presenteret som en del av bevismaterialet i den pågående HA-rettssaken i Tromsø. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer