Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HA-tiltalt løslatt

Advokat Sverre Næss ber riksadvokat Tor-Aksel Busch gripe konkret inn overfor politiets etterforsking i to MC-saker. Dette skjer etter at 37-åringen som er siktet for medvirkning til dødsbomba i Drammen, i går ble løslatt fra varetekt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge forsvareren ble en tiltale for drapsforsøk mot 37-åringen reist bare av polititaktiske grunner, uten at det foreligger bevis.

Næss krever nå at tiltalen frafalles. Han varsler samtidig erstatningskrav på vegne av klienten.
- 37-åringen fikk forkynt en tiltale for et drapsforsøk i MC-miljø på Fornebu i fjor vår bare en time før han skulle framstilles for varetektsfengsling i bombesaken i Drammen, sier forsvareren.

- kke bevis

- Dette var en meget alvorlig tiltale som etter min mening ene og alene var tatt ut i den hensikt psykisk å knekke min klient foran fengslingsmøtet, myke ham opp - og på den måten eventuelt få en tilståelse ut av 37-åringen for bombeattentatet.

Jeg ber nå riksadvokaten - i lys av den nye utviklingen i bombesaken - om å vurdere tiltalen for drapsforsøk på nytt. Det er statsadvokatene i Oslo som har reist tiltalten for forsøk på drap. Riksadvokaten er ankeinstans.

- Ut fra sakens dokumenter fra Asker og Bærum politikammer, som har etterforsket det såkalte drapsforsøket, fins det ikke fnugg av bevis for at min klient har vært på Fornebu da et MC-medlem ble skutt ned, sier Næss.
Jeg mener det ikke er en tilfeldighet at tiltalen i en et og et halvt år gammel sak kommer en time før en ny begjæring om fengsling av 37-åringen, sier Næss.

Politiets begrunnelse for å knytte 37-åringen til bombeeksplosjonen 4. juni, som kostet en tilfeldig forbipasserende livet, var at han skulle ha hatt bilen som bomba var plassert i, hjemme hos seg en periode i fjor høst. Dette benekter 37-åringen.

- Handlet riktig

Politimester Knut Ragnar Mikkelsen i Drammen har overfor Dagbladet bekreftet at 37-åringen fikk forkynt tiltalen like før han skulle framstilles for forhørsretten med begjæring om varetektsfengsling i bombe-saken.

Han mener politiet har oppført seg etter boka.

Hele Norges coronakart