ORGANISERT KRIMINALITET: Et forsikringsselskap har gransket en leder i Hells Angels i Sverige ekstra nøye og begrunner det med at han har valgt å være medlem av en organisert gruppe som bedriver kriminalitet. Foto: Scanpix
ORGANISERT KRIMINALITET: Et forsikringsselskap har gransket en leder i Hells Angels i Sverige ekstra nøye og begrunner det med at han har valgt å være medlem av en organisert gruppe som bedriver kriminalitet. Foto: ScanpixVis mer

HA-topp avslørt for trygdefusk

En svensk leder i Hells Angels blir beskyldt for å ha fusket med trygden fordi han utførte kriminelle handlinger da han sa han var arbeidsufør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Lederen for i Hells Angels i svenske Luleå, Kent Nilsson, har vært uføretrygdet siden 1998. I den perioden har svenske NAV, Forsäkringskassan, betalt ut trygd til mannen på nærmere 1,4 millioner fordi Nilsson har vært ansett som arbeidsufør, skriver NRK.no.

Nå krever de tilbake rundt én million kroner fra Nilsson. Bakgrunnen er at de har sjekket rullebladet til HA-sjefen.

— Kriminalitet er lik arbeid I kravbrevet fra Försäkringskassan til Nilsson står det, ifølge den svenske avisen Expressen, blant annet: «Du har oppgitt at du hadde helt arbeidsufør som følge av nakke- og ryggbesvær. En gransking av polisetterforskninger og tingrettsdommer viser imidlertid det motsatte.» Da Försäkringskassan gransket Nilsson fant de nemlig ut at HA-lederen fra Luleå hadde vært svært så aktiv til tross for at han oppga at han ikke var i stand til å arbeide.

Arbeidslyst I den perioden Nilsson har gått uføretrygdet har han blant annet blitt dømt for smugling og mishandling. I dommene har Försäkringskassen dessuten funnet beviser på at opplysninger Nilsson har grunngitt sitt krav om uførepenger, umulig kan stemme med virkeligheten. Han har blant annet anført at nakke- og ryggskadene gjør at han ikke kan sitte lenge i bil.

Likevel står det i smuglingsdommen at han og en medsammensvoren har kjørt til Tyskland for å kjøpe øl som de har smuglet tilbake til Sverige. I forhør har det sågar fremkommet at den til nå uføretrygdede mannen dessuten hjalp til å laste flaskene, totalt 1568 liter øl, 54 liter sprit og 34 liter vin, inn i kjøretøyet.

- Organisert kriminalitet Kent Nilsson skal ha blitt gransket ekstra nøye fordi han var tilknyttet Hells Angels. Det begrunnes med at også forsikringsselskapene nå satser mot organisert kriminalitet.

- Hvis noen velger å stille seg selv utenfor samfunnet og i tillegg organisere seg på denne måten, da skal de også få merke at de får samfunnets øyne rettet mot seg, sier forsikringsdirektør Svante Borg til Expressen.