- Ha tørr ved i ovnen, kaffe på en termos og en lommelykt eller telys klart

Ber strømkunder i Agder være forberedt på strømbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Langs kysten i Agder blåser det allerede frisk med storm i kastene, og strømleverandøren Agder Energi ber kundene være litt forberedt på at strømmen kan gå hvis uværet tar seg opp.

• Hvordan er været hos deg? Send oss dine værbilder som MMS til 2400 eller på e-post 2400@db.no.

Christian Altmann, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi oppfordrer folk til å gjøre som normalt, men likevel ha en liten beredskapsplan.

- Vær mentalt forberedt på at strømmen kan gå. Finn fram en eske fyrstikker og telys, ha lommelykta klar, varm kaffe på termosen og litt tørr ved i ovnen, sier Altmann.

På vakt Altmann forteller at det vil være kysten fra Listalandet, Farsund og Lindesnes som er mest utsatt.

- Vi har varslet internt og har linjeryddere og montører på vakt. Vi har også sett noe torden ute i Skagerrak som kan slå ut strømmen om det treffer. Et tre som faller over en ledning kan for eksempel skape problemer, sier han.

PÅ VEI: Nordvestlige stormvinder fra Nordsjøen har allerede truffet Hordaland, Rogaland og Vest-Agder, og vil merkes i hele Oslo-fjord-området før 12 i dag. Kart: yr.no/Meteorologisk instututt.
PÅ VEI: Nordvestlige stormvinder fra Nordsjøen har allerede truffet Hordaland, Rogaland og Vest-Agder, og vil merkes i hele Oslo-fjord-området før 12 i dag. Kart: yr.no/Meteorologisk instututt. Vis mer

Altmann forteller at det i Kristiansand hvor han sitter foreløpig ikke er noen store problemer på grunn av været.

- Det er god fart i tretoppene her. Det blåser og regner mye, men jeg er glad det ikke kommer snø og sludd, sier han.

- Kle dere godt
Også politiet rundt om har varslet og gitt råd om hvordan publikum skal oppføre seg.

- Generell oppfordring i forbindelse med varslet ekstremvær: Sikre båter, trampoliner, bruk vinterdekk, kle og sko dere godt. Sjekk værmelding, skriver politiet i Rogaland.

Hos bilbergningsselskapet NAF er de godt forberedt på at det kan bli en hektisk arbeidsdag.

NEDBØR: Uværet bringer med seg mye nedbør, men de fleste steder kommer seg som regn, og ikke som snø. Grafikk: Meteorologisk Institutt
NEDBØR: Uværet bringer med seg mye nedbør, men de fleste steder kommer seg som regn, og ikke som snø. Grafikk: Meteorologisk Institutt Vis mer

- Du kan si at vi følger ekstremt nøye med på værvarselet. Vi har kalt ut alt vi har av mannskaper og biler, og har ekstra mannskap i bakhånd. Alle mann må til pumpene, sier Nils Sødal i bilbergingsselskapet NAF.

Han oppfordrer folk til å tenke seg om to ganger før de tar bilen til jobb i dag.

- Det er spådd mye vind i tillegg til nedbøren, noe som skaper ekstremt vanskelige kjøreforhold. Det kan noen steder blir store siktproblemer og kanskje problemer med å holde bilen på veien på grunn av vinden. I tillegg er det glatt mange steder, sier han.

UTSATT: Agder Energi ber folk være forberedt på at strømmen kan gå. Områder ved kysten er mest utsatt. Her fra Lindesnes ved en tidligere anledning.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
UTSATT: Agder Energi ber folk være forberedt på at strømmen kan gå. Områder ved kysten er mest utsatt. Her fra Lindesnes ved en tidligere anledning. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer