Haakon: -Hun er svært lei seg

-Jeg tror nok Mette-Marit er den som er mest lei seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var kronprins Haakons korte svar til NTB på spørsmålet om han er skuffet over å komme til Tyskland alene.

Kronprinsen, som er tydelig merket av forbrenningen i ansiktet, kom til München ved 19-tiden søndag kveld. Et par hundre mennesker var møtt fram foran hotell Mandarin Oriental, der kronprinsen skal bo under oppholdet. Politiet var forberedt på et langt større publikumsoppbud om kronprinsessen hadde kommet som planlagt.

Kronprinsen ble tatt imot av blant andre 11 år gamle Franziska Wifling som har Mette-Marit som sitt store idol. Hun overrakte et brev med ønske om god bedring og en gave som kronprinsen lovet å viderebringe til sin kone - et armbånd med en lykkeamulett av steinen tigerøye. Blomsterbuketten som var ment til kronprinsessen, fikk kronprinsen selv beholde.

Sympati

To unge jenter med norske flagg, Inga Malene Bruun fra Stokmarknes og Anne-Mari Holte fra Sauherrad, som begge bor i München, hadde også tatt turen til sentrum for å få et glimt av kronprinsparet. De var bare litt skuffet over at kronprinsessen var blitt forhindret.

- Det er like hyggelig å se kronprinsen, han er jo veldig kjekk, sier Anne-Mari lattermildt til NTB.

- Men det er jo leit at Mette-Marit skulle bli solbrent. Det visste vi ikke før vi kom her nå, sier de to.

Presseoppbudet ved hotellet var også langt mindre omfattende enn ventet. Tyske pressefolk var naturligvis litt skuffet over at kronprinsessen ikke kom, men var mest opptatt av å ønske henne god bedring.

Ny kjole

Kronprins Haakon ble møtt på flyplassen av den konservative kanslerkandidaten Edmund Stoiber og hans kone Karin. De skal også være vertskap for en middag for kronprins Haakon når det offisielle besøket innledes i München mandag.

Tyske politikere vil gjerne sole seg i glansen fra det populære norske kronprinsparet, og ifølge avisen Bild am Sonntag har Karin Stoiber kjøpt seg designerkjole til ære for Mette-Marit. Nå må hun nøye seg med å vise den fram for kronprins Haakon.

(NTB)

BRENT: Kronprins Haakon var tydelig merket av norsk sol og tyske TV-lamper da han ankom München i ettermiddag.