Haakon framstilt på sex-kunst

En naken kronprins Haakon blir framstilt i heftig elskov på manipulert kunst. Konstituert kabinettsekretær Berit Tversland tar sterkt avstand fra bildene som stilles ut i Oslo fra i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jill Moursunds avgangseksamen ved Statens håndverks- og kunstindustriskole viser manipulerte bilder av kronprinsen. På et av bildene ser vi ham i het seksuell aktivitet med en vakker ungjente. På et annet ligger han naken sammen med henne på en sydhavsøy. Bildene er krydret med erotiske symboler. - Dette er ingen majestetsfornærmelse. Jeg har respekt for kronprins Haakon, sier Moursund.

Tre drømmemenn

Kronprins Haakon ble spurt om å åpne hovedfagsutstillingen på Kunstindustrimuseet som åpner i morgen, men takket nei. - Jeg står for det jeg har gjort, og håper at han kommer og ser utstillingen. Kronprinsen bor jo i huset ved siden av museet. Jeg tar gjerne imot ham, selv om jeg sikkert vil få problemer med å forklare hvorfor jeg har valgt å presentere ham på denne måten, sier Moursund. Utgangspunktet for eksamensoppgaven «La Vie En Rose» er filmen «Trollmannen fra Oz». Moursund oppdaterer historien til i dag og plasserer en ungpike inn i en rosa og sukkerglasert drømmeverden. Tre menn går igjen i denne: Haakon som drømmeprinsen, David Beckham som fugleskremselet uten hode og Leonardo DiCaprio er tinnmannen som mangler hjerte. - De tre er hver for seg drømmemannen for dagens unge kvinner, sier Moursund. Moursund medgir at hun «tukler med» kronprinsen, og at hun balanserer på en grense av det som kan aksepteres. - Kronprins Haakon er jo en offentlig person, og jeg tror ikke mine bilder skader hans image. Jeg får håpe han og kongehuset tar det med godt humør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer