Haakon hadde draget

- Haakon er så kjekk, sukket russejenta og stjal et kyss av tronarvingen. Kronprinsen virket opplagt 17. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Haakon er så kjekk, sukket russejenta og stjal et kyss av tronarvingen. Kronprins Haakon virket opplagt etter det enorme mediepresset rundt kjæresten Mette-Marit Tjessem Høiby. Akkurat klokka 09.00 skjærer fanfarene gjennom lufta og det norske flagget blir heist til topps på Skaugum. Kongefamilien viser seg i døra og de heldige askerbøringene som har fått plass på VIP-tribunen roper: «Hurra!» Barna setter tydelig pris på kronprins Haakon:

- Kronprins, kronprins hei, hei, hei. Bedre kronprins finnes ei, lød det fra en av skoleklassene.

Etter en halv time dukker den «røde horde» opp og det blir antydninger til kaos foran kongefamilien. Russejenta Ingvild Dalen (18), var den eneste som klarte å lure til seg et kyss på kinnet av kronprinsen.

- Haakon er så kjekk. Det reddet dagen min, sa Dalen etter dagens store begivenhet.

Deretter reiste familen til byen.

Etter den tøffe monarkidebatten den siste uka sto kongefamilien igjen og vinket til folket. For første gang siden 1996 sto hele familien på slottsbalkongen 17. mai. Kronprinsen har som kjent studert i USA og har ikke feiret nasjonaldagen i hjemlandet på flere år.

Ingen Mette-Marit

De som hadde regnet med å se kronprinsens kjæreste, Mette-Marit, på balkongen, ble nok skuffet. Selv om kronprins Haakon offentlig har bekreftet forholdet, har hun ingen offisiell status. Det skjer ikke før en eventuell forlovelse blir offentliggjort, opplyser Slottet.

ulf.andre.andersen@dagbladet.no

<B>BLINK:</B> Russejenta Ingvild Dalen (18) fikk kyss på kinnet av kronprins Haakon.