Haakon Lie slo alarm om sykehjemsforhold før han døde

«Brukere kan ligge og vente i urin og avføring».

SLO ALARM: Haakon Lie. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
SLO ALARM: Haakon Lie. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap-veteranen Haakon Lie slo alarm om forholdene ved norske sykehjem kort tid før han døde. Nå gir Jens Stoltenberg ham rett.

I et notat som Haakon Lie ga videre til Aps helsetalsmann på Stortinget, Jan Bøhler, beskriver den tidligere partisekretæren forholdene ved norske sykehjem som svært uverdige.

«Ofte opplever personalet at mange må vente lenge på å få hjelp. Særlig om natta. Brukere kan ligge og vente i urin og avføring uten at noen kan komme med en gang», skriver Lie i notatet, ifølge VG.

Vinteren før han døde bodde Lie selv på det offentlige sykehjemmet Midtåsenhjemmet, som drives av det privateide omsorgsselskapet Attendo etter kontrakt med Oslo kommune. I notatet bruker han sine egne erfaringer fra dette oppholdet for å underbygge kravene sine.

Lie går blant annet hardt ut mot anbudsdrift av sykehjem:

- «Attendo tjener penger på de eldre på en mest uetisk og umoralsk måte», skriver han, og beskylder Attendo for å sette pleiere til å gjøre blant annet rengjørings- og reparasjonsarbeid, i stedet for å gi pleierne tid til å ta seg av beboere best mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer