MOTORTRØBBEL: Flyet fra København til Oslo måtte avbryte takeoff på grunn av motorhavari. Kronprinsesse Mette-Marit tok dette bildet straks etter evakueringen og publiserte på Twitter. Foto: Mette-Marit/Twitter
MOTORTRØBBEL: Flyet fra København til Oslo måtte avbryte takeoff på grunn av motorhavari. Kronprinsesse Mette-Marit tok dette bildet straks etter evakueringen og publiserte på Twitter. Foto: Mette-Marit/TwitterVis mer

Haakon og Mette-Marit i flydrama

- Ok, min morgen viste seg å bli litt mer spennende enn forventet, skriver Mette-Marit på Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at kronprinsen og kronprinsessen var om bord i dette flyet. De hadde vært i København for å feire kronprinsesse Marys 40-årsdag, sier kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til Dagbladet.

Slottet vil ikke si noe om hvordan kronprinsparet opplevde situasjonen, men Kronprinsesse Mette-Marit komenterer hendelsen på følgende måte på sin egen Twitter-side:

«Ok, my morning turned out a bit more exciting than expected.. Phew.. #stillnotentirelyoverflightphobia»

Brann i motor Flyet skulle ta av fra København søndag morgen, men måtte evakueres etter at det oppstod en brann i den ene motoren.

Passasjer Ingrid Fjeld, som reiste med søsteren Hanna, sier opplevelsen var skremmende.

- I det motoren gikk for fullt, og vi var i bevegelse, hørte vi et høyt smell. Jeg trodde først at det var et dekk som punkterte, men så ble kabinen fylt av illeluktende røyk. Lyset ble skrudd av og på, og alarmen gikk, sier Fjeld til Dagbladet.

Hun forteller at det oppsto kaos i kabinen.

- Da flyet stoppet og nødutgangene ble åpnet, ropte flyvertinnene at vi måtte komme oss kjapt ut og la alle tingene ligge. Voksne presset seg fram og det var kaotisk. Det virket som om folk var ganske redde. Vi brukte skliene for å komme oss ut, og det tok ganske lang tid, sier hun.

Etter rundt ti minutter ble passasjerene plukket opp av busser og kjørt til terminalbygningen.

- Her fortalte kapteinen om hva som hadde skjedd. Han bekreftet også at det kunne ha skjedd i luften, noe som er skremmende å tenke på, sier hun.

FLYDRAMA:  Kronprins Haakon og kronprinsesse møtte evakuere et fly i København. Foto: Lise Åserud / Scanpix.
FLYDRAMA: Kronprins Haakon og kronprinsesse møtte evakuere et fly i København. Foto: Lise Åserud / Scanpix. Vis mer

Informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS bekrefter hendelsen.

- Det var et motorhavari rett før takeoff, som førte til røyk i kabinen og evakuering. Nøyaktig hva som har skjedd skal nå utredes, sier Hovland til Dagbladet.

SK 1462 skulle ta av fra Kastrup flyplass klokken 0815 for så å fly til Gardermoen. Det skal nå sjekkes av teknikere, ifølge VG Nett som først meldte om hendelsen.

Motorhavari Kronprinsesse Mette-Marit har tidligere stått frem i media og fortalt om sin redsel for å fly.

- Det er ikke en ønskelig situasjon og det er leit at hun skal oppleve dette. Det er heldigvis godt at hun hadde mannen med seg på flyet for å trøste henne.

- Hva skjer med passasjerene nå?

- De blir tatt hånd om på flyplassen i København hvor de får en debrief, tilbud om å snakke med kapteinen eller snakke med en psykolog. Deretter vil de få muligheten til å fly hjem med et nytt fly eller å booke om billettene til en senere avgang, sier informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS til Dagbladet.

REDDE: Søstrene Hanna Fjeld (t.v.) og Ingrid Fjeld (t.h.) sier det oppsto kaos i kabinen under evakueringen. Foto: PRIVAT
REDDE: Søstrene Hanna Fjeld (t.v.) og Ingrid Fjeld (t.h.) sier det oppsto kaos i kabinen under evakueringen. Foto: PRIVAT Vis mer