Haakon og Mette Marit møter nå krigsrammede i Midtøsten

Kronprinsparet i Jordan for å sette søkelys på den vanskelige situasjonen for syriske flyktninger.

I JORDAN: I dag besøker kronprinsesse Mette-Marit (bildet), kronprins Haakon og utenriksminister Børge Brende en flyktningeleir i Jordan. Landet har offisielt tatt mot 620 000 syriske registrerte flyktninger. I virkeligheten er det trolig rundt én million syriske flyktninger i Jordan. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I JORDAN: I dag besøker kronprinsesse Mette-Marit (bildet), kronprins Haakon og utenriksminister Børge Brende en flyktningeleir i Jordan. Landet har offisielt tatt mot 620 000 syriske registrerte flyktninger. I virkeligheten er det trolig rundt én million syriske flyktninger i Jordan. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AMMAN (Dagbladet): Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er på et todagers besøk i Jordan, et besøk som av sikkerhetsmessige hensyn har vært hemmelig fram til nå.

I flyktningeleir Paret har i formiddag hatt møter med UNHCR, Flyktninghjelpen og representanter for jordanske myndigheter, og skal senere i dag møte innbyggere i en flyktningeleir.

Paret ønsker å sette søkelys på den vanskelige situasjonen som syriske flyktninger har, både i Syria, men også i nabolandet Jordan.

De vil også se på de mange utfordringene som Syria-krisa skaper for Jordan og de andre nabolandene i regionen: Egypt, Irak og Libanon.

Flyktningleir og kong Abdullah Utenriksminister Børge Brende reiser også sammen med kronprinsparet.

I de neste to dagene vil de tre besøke en flyktningleir i Jordan, i tillegg til å møte representanter for FN, norske og internasjonale hjelpeorganisasjoner. De vil også dra innom flere sentre for barn og ungdom, der det forsøkes å skape en bedre framtid, både for jordanske og syriske barn.

I tillegg vil kronprinsparet og den norske utenriksministeren møte kong Abdullah av Jordan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer