Haakon og Mette-Marit møtte pressen

Hånd i hånd på rusletur i parken møtte paret pressen i ettermiddag. - Vi er jo ikke forlovet ennå, sier kronprinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se video i Realplayer


» Se videoen fra Slottet

Like før klokka 17 gikk kronprins Haakon og Mette-Marit tur på St.Hans-haugen i Oslo. Hånd i hånd vandret de mellom trærne før de satte seg ned på en benk. Spaserturen kom timer etter at Slottet meldte om den kommende forlovelsen.

Dette var ikke en offisiell pressekonferanse, men på et eller annet vis hadde hele hovedstads-pressen blitt tipset om gåturen til det unge paret. Et enormt pressekobbel lå som en hale etter Haakon og Mette-Marit.

- Vi ønsker ikke å holde en pressekonferanse nå. Vi ønsker å tone det hele ned, forkynte kronprinsen.

Møtte redaktørene

Først var han og kjæresten innom en kaffebar, før de la turen innom parken like ovenfor Bislett.

- Det er trukket noen forhastede konklusjoner. Vi er jo ikke forlovet ennå, understreket kronprinsen.

Det var etter et møte mellom redaktørene i de riksdekkende mediebedriftene og slottets administrative ledelse at flere sjeredaktører sa at Slottet hadde signalisert en nært forestående forlovelse mellom Haakon og Mette-Marit.

Lykkeønskningene strømmet på

Men mens gratulantene og synserne stilte seg i kø for å komme på trykk og skjerm prøvde Slottet etterhvert å dempe hele saken.

- Det har jo vært så mange spekulasjoner at vi måtte regne med at det endte med en forlovelse. Jeg ønsker dem lykke til, sa stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl til NRK.

- Dette er en glad dag for alle som står dem nær, sier Sven Høiby, faren til Mette-Marit Tjessem Høiby, til NTB.

Tidligere soussjef ved Slottet, Carl-Erik Grimstad, var heller ikke sen med å kommentere saken.

Skal gifte seg

- Jeg vil ikke kommentere pressens formuleringer, var i ettermiddag hoffsjef Lars Petter Forberg sitt svar på spørsmål om det var dekning for påstanden om at en kongelig forlovelse var på vei.

På en pressekonferanse på Slottet og gjentok hva han mente ble sagt på redaktørmøtet tidligere i dag:

 • En forlovelse vil være et naturlig steg på veien til et giftemål.
 • Kronprins Haakon har tidligere gitt utrykk for at han kommer til å gifte seg.
 • Mette-Marit har gitt uttrykk for at hun ønsker å møte pressen og offentligheten før jul. Møtet med redaktørene var en del av Slottets forberedelser til et slikt møte. Møtet kan komme i forbindelse med en forlovelse.
 • Kongen og Dronningen ønsker å gi uttrykk for at de støtter kronprinsens valg av kjæreste.

  - Vi er ikke forlovet


  - Vi har ikke kunngjort noen forlovelse mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby. Slottet kunngjør ingen forlovelse før forlovelsen er inngått, sa Forberg, og la til at han heller ikke kjente til hvorvidt Haakon og Mette-Marit har bestemt seg for å forlove seg.

  Hverken kronprinsen eller hans kjæreste har i dag ønsket å kommentere hvorvidt de kommer til å forlove seg, men nøyde seg med å slå fast at de ikke er forlovet.

  I forrige uke skal Kong Harald overfor Forberg ha gitt uttrykk for at han ser for seg ekteskap innnenfor en tidsramme av ett til fire år.

  Si din mening om forlovelsen!

PÅ TUR: I det fine høstværet tok Haakon kjæresten med seg ut i parken.
FOTO-SEANSE: Endelig får redaksjonene bytte ut sine godt brukte Mette-Marit-bilder. I dag satt hun og Haakon stille mens fotografene knipset.