Haakon overtar travelt program

Kronprins Haakon overtar de fleste av kongens oppgaver resten av uka. Etter legevisitten i dag blir det avgjort om dronning Sonja skal dra alene på et oppdrag i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag skal Luxembourgs nye ambassadør til audiens på Slottet. Han tas da imot av kronprinsen, som resten av uka er Regent.

Torsdag skulle kongeparet til Stavanger og åpning av Hovedredningssentralen for Sør-Norges nye redningsbygg. Etter åpningen og lunsj skulle de videre til omvisning og minikonsert i Sola ruinkirke. De skulle også være med på avdukingen av skulpturen «Fiskaren» i Tananger.

Avlyser oppdrag?

- Det er fortsatt uklart om dronningen reiser alene til Stavanger, sa Slottets informasjonsmedarbeider Sven Gj. Gjeruldsen til Dagbladet i går kveld. Avgjørelsen tas i dag.

Bestemmelsen tas trolig ikke før legene har undersøkt kongen i formiddag.

Kong Harald skulle etter planen besøke oljeselskapet ConocoPhillips i morgen, mens dronning Sonja skulle besøke Tjelta friluftsbarnehage. Kongens besøk er avlyst, mens dronningens planer kanskje blir uforandret, til barnehagebarnas store begeistring. Om ettermiddagen skal dronningen eventuelt delta i en festforestilling i Sola kulturhus, før turen går tilbake til Oslo med fly på ettermiddagen.

På jobb med Mette-Marit

Fredag er det statsråd på Slottet og det ledes av kronprinsen i kongens fravær. Han tar også imot Kirgisistans president til audiens og lunsj. Kongens opprinnelige plan om å besøke Oslo Vandrerhjem Haraldsheim, som fyller 50 år fredag ettermiddag, er avlyst.

Søndag formiddag skulle kongen på jobb med sin svigerdatter, kronprinsesse Mette-Marit. Hun skal være gudmor når Redningsselskapet døper sin nyeste skøyte ved Sjøfartsmuseet i Oslo.

Båten får navnet «Kong Harald V», og kongen hadde opprinnelige planer om å være med på arrangementet. Nå stepper isteden kronprinsregent Haakon inn ved sin kones side.