Haakon spleiset Eva og Felipe

Kronprins Haakon blir utpekt som mannen som koplet Eva Sannum (24) sammen med den spanske kronprins Felipe. Begge tronarvingene tilhører en eksklusiv klikk av rike, vakre unge, ugifte menn og kvinner som møtes og fester sammen. Det var på en slik fest Felipe traff den norske modellen, skriver spanske aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skjedde i 1997. På den tida het det at Felipe og den norske modellen og ekskjæresten til kronprins Haakon, Cathrine Knudsen, var sammen.

Kort tid etter begynte de første ryktene å gå om at Felipe hadde falt pladask for en av de andre norske modellene i «gjengen».

Noen måneder seinere dukket det opp bilder av de to sammen. Paparazzier intensiverte jakten på de to, og bilder fra både Norge og utlandet dukket opp med jevne mellomrom.

For noen dager siden ble vakre Eva presentert fra en annen side - nemlig toppløs på en badestrand på Mallorca. Det vakte bestyrtelse i det katolske Spania, der aviser og ukeblader avviste at Felipe i det hele tatt kunne omgås en toppløsmodell.

Fra Stovner

Hvem er så denne 24-årige norske modellen som skaper kongelige bruduljer?

Eva Sannum beskrives av venner og modellkolleger som «en ganske så vanlig norsk jente». Hun er vokst opp i drabantbyen Stovner i Oslo i en helt vanlig familie. Som så mange andre tenåringer drømte hun om en modellkarriere. Men Eva var ikke så frampå som andre ungpiker, isteden var det Norges ukronte modellmamma Eivor Øvrebø som kontaktet henne etter at datteren gjorde henne oppmerksom på venninnen.

- Hun begynte hos meg da hun var 15 år gammel. Hun er en helt streit og normal jente. Utover det har jeg ikke lyst til å kommentere noe som helst om hennes privatliv.

Eieren av Team Model gjennom 35 år karakteriserer likevel modellen Eva som «svært profesjonell», og sier at hun tilhører de mer tidløse modellene.

- Eva har klassiske trekk. Ansiktet hennes passer selv om moten endrer seg, sier Øvrebø.

Hun har lengst fartstid i modellbransjen her til lands og har hatt mange av de største norske modellene: Cathrine Knudsen, Synne Myrebøe og Miss Universe-vinneren fra 1990, Mona Grudt.

Undertøy

Eva Sannum blir av fotografer og bookere omtalt som en allrounder, men rangeres ikke i tetsjiktet, verken her hjemme eller i utlandet. I Norge har hun tatt det som har kommet av jobber, fra rene mannekeng- til undertøysoppdrag. De sistnevnte er ikke like populære blant de mer feterte modellene.

I motsetning til toppmodellene har Eva Sannum en ytterst beskjeden inntekt å vise til her hjemme for inntektsåret 98: 27100 kroner i inntekt, som tilførte statskassa 3300 kroner i skatt. 24-åringen er uformuende.

De siste årene har hun tjent til livets opphold som modell i Tyskland, der hun bodde i en periode. Hun har også jobbet for modellbyråer i Hellas, Spania og den italienske motemetropolen Milano. De siste årene har hun blant annet bodd i Spania, der hun har vekslet mellom modelljobber og språkstudier i Barcelona og Madrid.

Det var da toppløsbildene av Eva Sannum skal ha vært tatt. Ifølge spansk presse skal kronprins Felipe på nytt ha tatt kontakt med Eva under et ferieopphold på Mallorca.

Den spanske avisa El Mundo skrev i går at det finnes bilder av Eva og Felipe i het omfavnelse på en nattklubb, men at de er så vågale at ingen har våget å trykke dem.

«Johnny»s verk

Tidligere i år skal de to ha møtt hverandre på nytt i Oslo, da Spanias kronprins på et svært så privat besøk i Norge innlosjerte seg på Comfort hotell på Majorstua.

Under dette besøket, skal kronprins Haakon - en gang kalt «Johnny fra Stovner» - ha invitert Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos Borbon Schleswig-Holstein Borbon Sonderberg-Glucksburg og Eva Sannum på fest.

Norgesbesøket satte fart i ryktene om en het romanse, og spansk presse reiste til Norge for å snakke med Eva fra Stovner. Westerdahls reklameskole, der hun går, ble beleiret, men 24-åringen forholder seg like taus. Heller ikke i dag vil Eva Sannum kommentere sitt forhold til kronprinsen utover å si gjennom sin modellmamma Eivor Øvrebø at hun og Felipe ikke er kjærester. - Vi er bare gode venner.

<B>MODELL:</B> Eva Sørum er modellen som kapret Spanias kronprins - med litt hjelp fra vår kronsprins Haakon.