Haakon taus om kritikken

Kronprins Haakon ville ikke kommentere bokkritikken mot ham og resten av kongefamilien, da han tok farvel med Stortinget etter en to dager lang studietur i dag. I stedet skrøt han av norske politikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møt Carl Erik Grimstad til nettmøte

Kronprins Haakon er som første norske kronprins blitt invitert til omvisning og studiebesøk på Stortinget.

I går fikk kronprinsen høre om det formelle stortingsarbeidet. mens han i dag overvar blant annet et gruppemøte i Arbeiderpartiet, samt at han fikk en innføring i arbeidet til Sivilombudsmannen og Riksrevisjonen.

- Det virker på meg som om norske stortingspolitikere tar oppgaven sin seriøst, sa kronprins Haakon på en improvisert pressekonferanse etter det dagslange stortingsbesøket.

- Det har vært veldig fint å se hvordan de utfører de spennende oppgavene her. Det er selvfølgelig veldig viktig, sa kronprinsen til TV2.

Kronprins Haakon ønsket ikke å kommentere kritikken mot det norske kongehuset slik den kommer fram i boka «Hva brast så høyt - Folkemonarkiets vekst og fall», som ble lansert i Oslo idag.

Der hevder tidligere soussjef Carl-Erik Grimstad at kronprinsen setter personlig lykke foran kongehusets konstitusjonelle stilling, gjennom samboerskapet med Mette-Marit.

Kronprinsen antyder imidlertid at han kommer til å lese boka.

- Det er viktig å holde seg oppdatert.

Interessert i politikk

Kronprinsen ønsker ikke å kommentere forslaget fra SV om å gjøre den norske styreformen republikansk, men innrømmer at han synes rollen som stortingsrepresentant virker interessant.

- Jeg synes det virker som en spennende oppgave.

Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl fulgte kronprinsen under store deler av studieturen. Hun var meget tilfreds da det hele var over.

- Det har gått veldig bra. Kronprinsen er en oppmerksom lytter, sier hun til NTB.

Og før kronprins Haakon før forlot Stortinget fikk han sagt at han var svært fornøyd med disse to dagene:

- Jeg har fått et godt innblikk i det varierte livet som foregår her.

SMILENDE AVSKJED: Det var en strålende opplagt kronprins som i ettermiddag forlot Stortinget etter endt studiebesøk. Men han syntes ikke det var et passende tidspunkt til å kommentere kritikken mot kongefamilien.