Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haakon vil gifte seg

BERLIN (Dagbladet.no): Kronprinsen ønsket selv at kjøpet av leiligheten i Ullevålsveien og samboerskapet med Mette-Marit og sønnen Marius skulle offentliggjøres. Samtidig røper han i dag at han ønsker å gifte seg - når den tid kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved å offentliggjøre leilighetskjøpet ville kronprinsen ta ut noe av trykket som har bygget seg opp rundt kjæresteparet i det siste. Det røpet kronprins Haakon under et møte med pressen i Berlin i dag.

Men det var denne uttalselsen som fanget pressens oppmerksomhet under kronprinsens første møte med pressen i Berlin, der han blant annet skal besøke Riksdagen:

- Når tiden kommer har jeg lyst til å gifte meg. Det er veldig viktig for meg å gifte meg.

I dag kommenterte han også for første gang det forestående samboerskapet med alenemoren.

- Det er naturlig for meg som ungt menneske å ha denne boformen. Det er naturlig for vår generasjon, sa kronprinsen.

- Hva føler du er forskjellen på et samboerskap og en forlovelse?

- En forlovelse er mer formelt. Da signaliserer man at man vil gifte seg.

Han understreket også at ting har gått fort i det siste.

- Jeg føler at vi nå skal ta en ting av gangen. Vi trenger litt tid. Tidligere i uken hadde jeg ingen leilighet, dagen etterpå var den kjøpt.

Han sa også at Mette-Marit trenger tid, for det er en stor overgang for henne med det medieapparatet som er rundt dem. Samtidig understreket han at han ikke hadde negative tanker om den behandlingen de to har fått etter at samboerskapet ble kjent.

- Jeg føler at vi har fått en varm støtte fra folket, og en grei behandling av mediene, sa han.

I møtet med pressen kom det også fram at Mette-Marit ikke vil få noen ny rolle som følge av samboerskapet. Hun vil foreløpig ikke delta i det offisielle liv.

Kronprinsen ønsket også selv å understreke at han er et ærlig og åpent menneske som legger tingene fram slik de er, uten å skjule noe.

- Jeg satser på å vinne folks forståelse for mine valg, sa han.

I BERLIN: Kronprins Haakon var svært åpenhjertig under dagens møte med pressen i Berlin.