Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haavik: Damefotball er handikapidrett

Kringkastingsrådmedlem Knut Haavik skal vurdere om NRK oppfyller pliktene om dekning av kvinnefotball.

HANDIKAPIDRETT: Knut Haavik bruker twitter til å kritisere damefotball. Foto: Skjermdump/Twitter
HANDIKAPIDRETT: Knut Haavik bruker twitter til å kritisere damefotball. Foto: Skjermdump/Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et NRK-innslag søndag kommer det fram at kvinnelige fotballspillere sliter med dårlig økonomi.

Det fikk Knut Haavik til å ytre følgende utsagn på nettsamfunnet Twitter:

«Kvinnelige fotballspillere klager over dårlig økonomi. Kanskje de bør søke bidrag fra handikapforbundet. Damefotball er handikapidrett!»

Knut Haavik er tidligere redaktør i Se og Hør, og i tillegg medlem av Kringkastingsrådet.

Som medlem av Kringkastingsrådet skal Haavik vurdere en klage Serieforeningen for Kvinnefotball (SKF) har sendt inn til rådet.

I brevet ber SKF rådet vurdere om NRK-Sportens dekning av norsk kvinnefotball er i tråd med NRK sin egen formålsparagraf.

- Handikappet selv Daglig leder Tone Angeltveit i SKF reagerer sterkt på Haaviks utsagn:

- Det er mulig han skal søke hjelp hos handikapforbundet selv. Han må jo være handikappet et eller annet sted for å kunne si noe sånt. Når folk sier sånn så klarer jeg ikke ta de alvorlig. Han må ha gått helt ut på dato i hodet, sier Angeltveit.

- Det er et ganske skremmende bevis på hva vi sloss mot. Kvinnefotball er norges tredje største idrett etter herrefotball og skisporten. Det er 115  000 jenter som spiller fotball. Det er i såfall mange jenter Haavik mener er handikappede, sier hun.

Angeltveit mener Kringkastingsrådet burde ta med noen andre i behandlingen av klagen fra Serieforeningen for kvinnefotball.

- SØK HJELP: Daglig leder Tone Angeltveit i Serieforeningen for kvinnefotball reagerer sterkt på Haaviks uttalelser, og ber han selv søke hjelp hos handikapforbundet. Foto: Morten Holm / Scanpix
- SØK HJELP: Daglig leder Tone Angeltveit i Serieforeningen for kvinnefotball reagerer sterkt på Haaviks uttalelser, og ber han selv søke hjelp hos handikapforbundet. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Hvis sånne som han skal vurdere henvendelsene våre, så skjønner jeg at vi ikke når frem. Hvis det er slike holdninger hos de som sitter med makten, da er det håpløst. Da får Kringkastingsrådet heller ta inn varaen hans i behandlingen av klagen vår. Stakkars han, og stakkars NRK.

- Tok ikke spøken Knut Haavik mener på sin side at Angeltveit ikke har forstått den rette meningen med hans utsagn.

- Hun sier hun ikke tar meg alvorlig, men gjør nettopp det. Resten av twitteruniverset forstod nok bedre min spøkefulle mening enn det hun gjorde. Jeg vil gjøre henne oppmerksom på Kumbels utsagn om at den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig har fattet begge deler dårlig, sier Haavik.

- Når det gjelder Kringkastingsrådet, så blir man valgt inn der nettopp fordi man har egne meninger. Jeg synes ikke det er noe moro å se på kvinnefotball. Underholdningsverdien i kvinnefotball er ikke til stede, og de glisne tribunene viser at mange deler min oppfatning. Jeg synes damehåndball er spennende og passer mye bedre for kvinner.

- Har ikke makt Haavik hevder Angeltveit trenger å sette seg bedre inn i hva Kringkastingsrådet gjør.

- Hun har mistforstått hvis hun tror jeg sitter med noe makt i kringkastingen. Hun må finne ut hva det er Kringkastingsrådet gjør før hun gir sånne uttalelser. Det er også mulig Kringkastingsrådet ikke behandler klagen, men i stedet tar den til etterretning etter at sjefen for TV-sporten har gitt sitt tilsvar, sier Haavik, som legger til:

- Til slutt vil jeg si at jeg tar ikke hennes utsagn så alvorlig som hun åpenbart gjorde med mitt.

SKAL VURDERE: Som medlem av Kringkastingsrådet skal Knut Haavik vurdere om NRK-sporten oppfyller sin plikt til å dekke kvinnefotball. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SKAL VURDERE: Som medlem av Kringkastingsrådet skal Knut Haavik vurdere om NRK-sporten oppfyller sin plikt til å dekke kvinnefotball. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media