Haavik slår tilbake mot TV 2

Sjefredaktør Knut Haavik i Se og Hør er sterkt uenig i framstillingen av ukebladets forhold til Sven O. Høiby. Men han vet ikke om de betaler lønna til kronprisessens far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haavik er for tida på bokbad i Sandefjord og signerer biografien. Han kjenner ikke alle detaljene i saken, men avkrefter først at Høiby står på lønningslista til ukebladet.

- Høiby har bare fått forskudd for boka han skriver.

- Men Høiby selv sier at han får 3500 kroner fra Se og Hør hver måned, 5000 kroner hvis han er på trykk og 10 000 hvis han kommer på forsiden?

- Det kjenner jeg ikke til, så det kan jeg ikke kommentere.

Haavik er svært kritisk til måten TV 2 gjennomførte intervjuet med Høiby på.

- Etter at han hadde vært i London, inviterte Tv 2 Høiby til en lutefiskmiddag, der de intervjuet ham. Seinere sendte han en faks til TV 2 der han vil trekke tilbake hele intervjuet fordi han var indisponert da det ble gjennomført.

- Bruker dere Høiby som lokkedue for å få bilder av kronprinsparet og Marius?

- Jeg hadde vært ganske bevisstløs hvis jeg hadde svart ja på et slikt spørsmål. Men siden dette intervjuet ikke er foretatt under en lutefiskmiddag kan jeg svare entydige nei på det.

Haavik sier at årsaken til at de reiste til London sammen med Høiby var fordi Se og Hør har gitt beskjed om at de ikke vil utgi Marius-boka før foreldrene til Marius er informert om hva som står der. Til TV 2 sier imidlertid Høiby at han ikke hadde med manuset til England.

- Høiby fortalte både vår redaktør Trond Stensåsen og journalisten som skrev saken at han hadde med manuset.

- Ifølge TV 2 nektet dere først for at dere hadde en fotograf i Hyde Park da møtet fant sted.

- Vi føler ingen grunn til å stå til rette overfor TV 2, hvorvidt vi har fotografer til stede ute i det offentlige rom. Derimot kan jeg meddele TV2s ledelse at da jeg kom på kontoret forleden dag ble jeg møtt av en av journalistyene fra Tv 2 og en kameramann som sto midt inne i S&H og filmet. De hadde bløffet seg forbi Securitasvakten ved å antyde at de hadde en form for avtale med oss. Og jeg måtte egenhendig kaste dem ut av lokalene.

- Snikfotograferte dere kronprins Haakon og Marius i Hyde Park?

- Dette var ikke snikfotografering. Fotografen har trolig kjørt etter bilen og tatt et bilde i Hyde Park. Så vidt jeg har hørt sa kronprinsen til Høiby at han kjente igjen fotografen, og at han pleide å ta bilder for Se og Hør. At det var en fotograf der, var åpenbart ikke særlig sjenerende. Når kongefamilien er i det offentlige rom må de finne seg i å bli avbildet. Men vi vurderer selvfølgelig i hvert enkelt tilfelle om slike bilder bør publiseres.