- Habilitetsvurderingen gjorde meg helt paff

Fabian Stangs kone må slutte som politisk rådgiver. Inhabil i en rekke Oslo-saker på kulturfeltet.

INHABIL: Oslo-ordfører Fabian Stang og kona Catharina Munthe på fotballkamp i Oslo. Nå må hun trekke seg fra jobben som politisk rådgiver o Kulturdepartementet. Foto: Erlend Aas / Scanpix
INHABIL: Oslo-ordfører Fabian Stang og kona Catharina Munthe på fotballkamp i Oslo. Nå må hun trekke seg fra jobben som politisk rådgiver o Kulturdepartementet. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-ordfører Fabian Stangs kone Catharina Munthe (H) gir seg nå som politisk rådgiver for kulturminister Thorhild Widvey (H) på grunn av utfordringer med habilitet.

- Habilitetsvurderingen gjorde meg helt paff. Jeg merket i arbeidet inn mot statsbudsjettet også at jeg mistet adgang til en del papir og sånt som gjorde jobben min veldig vanskelig, sier Munthe til Dagbladet.

Det bekrefter Munthe selv overfor VG, som omtalte saken først.

- Jeg var i aller høyeste grad enig i beslutningen selv, for jeg skjønte tidlig at det ville bli vanskelig for meg å gjøre jobben min ordentlig etter habilitetsvurderingen, sier hun til Dagbladet.

- Det er et faktum at Catharina Munthe har vært inhabil i flere av de viktige og tunge sakene vi har jobbet med i departementet på grunn av at hun er gift med Oslos ordfører, Fabian Stang. På grunn av denne inhabiliteten har jeg ikke kunnet bruke henne som rådgiver i disse sakene, og det har også vært en vanskelig situasjon for henne fordi hun ikke har kunnet delta i behandlingen i mange viktig saker, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) til Dagbladet.

Widvey avviser at Munthe må gå på grunn av én spesiell sak.

Munthe forteller at hun allerede har fått ny jobb i partisystemet.

- Jeg gleder meg til å begynne i ny jobb i Høyres stortingsgruppe som rådgiver for storbypolitikk, men det er klart det er leit å slutte i en jobb jeg har trivdes så godt i.

Lovavdelingen i Justisdepartementet har flere ganger erklært Munthe inhabil i flere saker, fordi ektemannen er ordfører i Oslo.